Silaha hayır

Güncelleme Tarihi:

Silaha hayır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2009 00:00

Bireysel Silahlanmaya Tepki Günü nedeniyle İzmir’de yürüyüş ve toplantı düzenlendi.

İzmir’in Yeni Foça İlçesi’nde beş yıl önce iki kişinin silahlı çatışması sırasında kafede annesiyle birlikte oturan 2.5 yaşındaki Alistar Grimasson’un ölümüyle gündeme gelen bireysel silahlanma karşıtı hareket kapsamında yürüyüş ve panel düzenlendi.
Silahlanmaya tepki
Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde başlayan yürüyüş Çankaya’da bulunan Ahmet Piriştina Kent Arşivi Müzesi’nde sona erdi. BİSİTEP (Bireysel Silahlanmaya Tepki Platformu) tarafından düzenlenen yürüyüşe 2.5 yaşında hayatını kaybeden Alistar Grimasson’un annesi Özlem, babası David Grimasson, dedesi Tuncer Eşsizhan, eski Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, Altay Sosyal Dayanışma Kültür ve Spor Derneği Başkanı Eren Geyveli ve bireysel silahlanmaya tepki gösteren vatandaşlar katıldı. Ahmet Piriştina Kent Arşivi Müzesi’nde konuşan BİSİTEP Kurucusu eski Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, kapitalizmin bir hastalığı olan bireysel silahlanmanın bir paranoyaya dönüştüğünü söyleyerek, “Bireysel silahlanmanın önüne geçilmesi için, insanları bu yola sevkeden sistemin mahkum edilmesi gerekiyor. Yasaların uygulanması için de bütün bireylere görev düşüyor” diye konuştu.
Mücadele vermeliyiz
BİSİTEP Başkanı Avukat Tuncer Eşsizhan ise sistemin toplumu silahlanmaya yönelttiğini anlatarak, “Bugün kanunları değiştirebilecek bir kişi milletvekili seçildiği zaman bile Meclis hemen önüne silah ruhsatı evraklarını koyuyorsa, milletvekili istemese bile o silahı almak zorunda kalıyorsa, parti ayrımı gözetmeksizin belediye başkanlarının büyük bölümünün belinde silah varsa bu sistemde silahlanmanın önüne geçmek mümkün değildir. Silahlanmanın önüne geçmek için düzenden bir yarar gelmeyeceğini anlamalı ve ona göre mücadele vermeliyiz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!