Silah geri tepti

Güncelleme Tarihi:

Silah geri tepti
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2010 00:00

Yıllarca sarı-kırmızılı ekibin en önemli silahı olan taraftar gücü, hedef ile kadro kalitesinin uyuşmaması yüzünden Göztepe’ye zarar vermeye başladı. İzmir’deki karşılaşmalar kabus gibi geçerken, Yükselme Grubu’ndaki tek galibiyet seyircisiz maçta alındı.

Haberin Devamı

YENİ sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan, Yükselme Grubu’na mucize eseri kalan Göztepe Play-Off’ta sergilediği başarısız tabloyla sevenlerini kahrederken, sarı-kırmızılıların en önemli silahı olan taraftar gücü geri tepti, futbolcuların kabusu haline geldi. Geçen sezon 3. Lig’de şampiyon olurken iç sahada oynadığı 18 maçta 14 galibiyet, 3 beraberlik, 1 mağlubiyet alarak başarılı bir tablo çizen Göztepe’de bu yıl hava tersine döndü. Ortaya konan hedef ile takımın gücü birbirine paralel olmayınca silah geri tepti, İzmir’deki karşılaşmalar kabus gibi geçmeye başladı.

MESAJ GİBİ SONUÇLAR

Eleme Grubu’nda iç sahadaki 10 maçta 3 galibiyet, 5 beraberlik, 2 mağlubiyet alan, deplasmandaki 10 karşılaşmadan ise 6 galibiyet, 2 beraberlik, 2 yenilgiyle ayrılan Göztepe, Yükselme Grubu’ndaki performansıyla da ilginç mesajlar verdi. Yönetim başarısız sonuçlar yüzünden teknik heyet ve kadroyu yaz-boz tahtasına çevirerek yangına benzin dökerken, Göztepe, Play-Off’ta İzmir’deki tek galibiyetini seyircisiz maçta elde etti. İstikrarsızlık yetmezmiş gibi taraftar baskısı altında ezildikçe ezilen takım, İzmir’deki 4 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik, 2 yenilgi aldı.

BARDAĞI TAŞIRAN OLAY

Seyircisiz maçta Şanlıurfa’yı tek golle yenip diğer karşılaşmalarda Akhisar Bld’ye 2-1, Çorum’a 2-0 mağlup olan, İskenderun’la ise golsüz berabere kalan Göztepe, taraftarlarını çileden çıkardı. Bank Asya 1. Ligi hayalleri kurarken, başarısız sonuçları değişik şekillerde protesto eden Göztepeli taraftarlar, Çorum önünde alınan son yenilgiden sonra sahaya sırtlarını dönerken, protokol tribününe saldıranlar bile çıktı. Öfkeli bir grubun tesisleri basması, iki fanatiğin döner bıçaklarıyla kafile otobüsünün yolunu kesmesi ise bardağı taşıran damlalar oldu.

ÖNCE TAYFUN SONRA YILMAZ

İkinci Kaptan Tayfun’un Eleme Grubu maçları sırasında taraftarlardan sabırlı olmalarını isteyip takıma 90 dakika boyunca destek vermeye çağırması hafızalardan silinmezken; bu kez takımın yeni teknik patronu Nurettin Yılmaz futbolcuların tribün baskısı altında ezildiğini dile getirdi. “Profesyonel futbolcular bu tür şeyleri aşmak zorunda” diyen Yılmaz, Çorum yenilgisinin ardından psikolojik açıdan büyük çöküş yaşayan öğrencilerini Güngören Bld sınavına hazırlamak için çareyi takımı Kuşadası’na kampa götürmekte buldu. Sekiz günlük kamp bugün başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!