Şeytanlığın belgesi

Güncelleme Tarihi:

Şeytanlığın belgesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

Acılı anne Bengü Turhan, eski eşinin kaçırdığı biricik yavrusu Beste'nin 17 Ağustos depreminde öldüğü gösterildiği nüfus kayıtlarını da bulup savcılığa teslim etti.

ESKİ kocasının kaçırdığı 4.5 yaşındaki kızını bulabilmek için internette site açmaya kadar her yolu deneyen peyzaj mimarı Bengü Turhan, Beste'nin ölü gösterildiği nüfus kütüğü kayıtlarını Urla Savcılığı'na verdi.

Kanıtlar çok açık

TURHAN, eski kocası Berkay Doğan'ın Beste'yi Marmara Depremi'nde öldü gösterip, Melissa isminde kimlik çıkardığı iddiasını yineleyerek, ‘‘Tanıklar ve deliller bunu apaçık gözler önüne seriyor'' dedi.

Depremde ölmedi

BERKAY Doğan'ın üç ay öncesine kadar oturduğu Güzelbahçe'deki evin sahibi Cemil Turan da, Bengü Turhan'ın iddialarını doğruladı, ‘‘Melissa dedikleri kız Beste'dir. Çocuk depremde falan ölmedi'' diye konuştu.

İnternette destek

BENGÜ Turhan ve ailesinin Beste'nin bulunması için internette açtığı sayfayı üç günde 220 kişi ziyaret etti. İnternet ziyaretçileri, Turhan'ın mücadelesini destekleyen mesajlar bıraktı

İşte babanın korkunç planı

Berkay Doğan, bir oyunla imzalattığı yazı ile eşi Bengü Turan'ı boşadı ve o zaman 2.5 yaşında olan kızı Beste'nin velayetini aldı.

Eski eşine göstermediği Beste'nin velayetinin annesine verilmesinden endişe ederek, küçük kızı Marmara Depremi'nde ölmüş gösterdi ve kaydının bulunduğu Siirt nüfusundan sildirdi.

11 Ocak 2000 tarihinde, adının Melissa olduğunu belirttiği 4 yaşında bir kız çocuğunu kütüğe kaydettirdi ve annesi olarak da halen 16 yaşında olan bir kızı bildirdi.

Berkay Doğan, annesi ve küçük kızla kayıplara karışırken, ortalıkta olan tek aile ferdi Doğan'ın babası, mahkeme kararıyla kızının velayetini alan anneye ‘‘Beste öldü'' cevabını veriyor.

Hakkında tutuklama kararı var

KAYIPLARA karışan Berkay Doğan hakkında karşılıksız çek vermek suçundan gıyabi tutuklama kararının olduğu da ortaya çıktı. İzmir 9. Asliye Ceza Mahkemesi ile İzmir 13. Asliye Ceza Mahkemesi, toplam 2 milyar lirayı bulan çeklerin karşılıksız çıkması nedeniyle 10 ay önce Berkay Doğan hakkında gıyabi tutuklama kararı verdi. İzmir'de bir adres gösteren Berkay Doğan bulunamadı. Kızıyla kayıplara karışan Berkay Doğan'ı şimdi Asayiş Şubesi İnfaz Bürosu görevlileri de arıyor.

Şeytanlığın belgesi

KENDİSİNİ habersiz boşayan kocasının kaçırdığı 4.5 yaşındaki Beste'yi bulmak için her çareye başvuran anne Bengü Turhan, kızının ölü gösterildiği nüfus kütüğü kayıtlarını savcılığa verdi.

BERKAY Doğan'ın Siirt Nüfus Müdürlüğü'ndeki kayıtlarında kızı Beste'nin 17 Ağustos 1999'da ölmüş olduğu yazılırken, bugüne kadar kaydı olmayan 4 yaşındaki Melissa Doğan da 11 Ocak 2000'de kütüğe işlenmiş görülüyor. Anne adı Burçay olarak yazılı Melissa Doğan'ın bugüne kadar herhangi bir kütükte kaydının bulunmadığı ve 15 Aralık 1999'da Seferihisar Noterliği'nden alınan belgeye dayanarak kaydının yapıldığı belirtiliyor.

Belki şebeke işi

MAHKEME kararıyla almaya hak kazandığı kızını vermemek için Berkay Doğan ve ailesinin Beste'yi Marmara Depremi'nde öldü gösterip, Melissa isminde kimlik çıkardığını yineleyen Turhan, ‘‘Tanıklar ve deliller bunu apaçık gözler önüne seriyor. Berkay Doğan ile annesi Zafer Doğan, böyle birşey yapıp kızımı depremde öldü göstermişse başkaları da bunu yapabilir. Haklılığım ortaya çıktığında, belki de deprem bölgesinde faaliyet gösteren ve bir çok kişi için ‘depremde öldü' belgesi veren şebekenin de izi bulunur'' dedi.

BU ARADA Bengü Turhan ve ailesinin Beste'nin bulunması için internette açtığı sayfaya üç günde 220 kişi ziyaret etti. İnternet ziyaretçileri Bengü Turhan'ın mücadelesini destekleyen mesajlar bıraktı, ihbarlarda bulundu. Tüm aramalara rağmen Berkay Doğan, kızı ve annesi Zafer Doğan bulunamazken yeni tanıklar da ortaya çıktı. Doğan ailesinin Kalabak'taki villalarına taşınmadan kirada oturduğu Güzelbahçe'deki evin sahibi Cemil Turan, ‘‘Melissa dedikleri Beste'dir. Çocuk depremde falan ölmedi'' derken, Berkay Doğan'ın ayrıca karşılıksız çek davalarından hakkında iki ayrı gıyabi tutuklama kararının bulunduğu ortaya çıktı.

Büyükbaba susuyor

ÖTE YANDAN Kalabak'ta villalarında yalnız kalan Aydın Doğan, dha muhabiriyle yaptığı telefon konuşmasında, ‘‘Beste, bakıcısıyla birlikte Marmara bölgesine gitmişti. Deprem olunca öldüler. Ölüm belgelerini de gösteririm'' demesine rağmen, eve gidildiğinde ‘‘Konuşmayacağını‘‘ söyledi. Aydın Doğan, karısı Zafer Doğan'ın Bodrum'da olduğunu ve olanları yeni öğrenip Savcılığa başvurmaya hazırlandığını önesürdü.

O KIZ BESTE İDİ

GÜZELBAHÇE'de oturan Cemil Turan, Melissa olduğu iddia edilen kızın Beste olduğunu söyledi. Ailenin bir süre evlerinde kiracı olarak kaldıklarını söyleyen Turan şu bilgileri verdi:

‘‘Zafer Doğan, kocası Aydın Doğan ve oğulları Berkay Doğan bir yıl önce yeri benim olan İsmet'in Yeri Restoran'ın üstündeki daireyi kiraladı. Amerika'dan geldiklerini söylüyor, kimseyle görüşmüyor, sanki bir şeylerden çekiniyorlardı. Yanlarında bir çocukla 16 yaşlarında bir kız vardı. Bana, küçük kızın annesinin Amerikalı olduğunu ve oğulları Berkay'ın bu kadından güçlükle boşandığını, çocuğu Türkiye'ye getirdiklerini söyledi. Çocuğu mecbur kalmadıkça dışarı çıkarmıyorlardı. Ben bazen evi kontrole gittiğimde küçük kız adının Beste olduğunu söylüyordu. Hürriyet EGE'de çıkan ve Beste ile Melissa olduğu önesürülen kızın fotoğrafları aynı. Ayrıca evdeki kız da bu çocuğun kendisini annesi olarak tanıdığını söylemişti. Beste işte bu kız. Benim evimden geçtiğimiz Aralık ayına doğru yaptırdıkları villaya taşındılar. Olanları okuyunca gerçeğin ortaya çıkmasını istedim.'' dedi.

İSMET'in Yeri Restoran'ın sahibi İsmet Yurtsever de, ailenin kendi aralarında sık sık kavga ettiğini, çocuğu dışarıya çıkarmadıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!