Sevgililer Günü’nde en duygusal nikah

Güncelleme Tarihi:

Sevgililer Günü’nde en duygusal nikah
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2012 00:00

İzmir’de sokakta yaşayıp hurdacılık yaparak geçimlerini sağlamaya çalışan Mesut Kadan ve Zeynep Çarşafoğlu, Sevgililer Günü’nde Konak Belediyesi’nin desteğiyle yaşamlarını birleştirdi.

Haberin Devamı

İZMİR’de, ailesinin dağılmasıyla küçük yaşta kendini kentin ıssız sokaklarında bulan 19 yaşındaki Mesut Kadan, hurdacılık yaparken tanıştığı, kendisiyle aynı kaderi yaşayan Zeynef Çarşafoğlu’na (41) aşık oldu. Birbirlerine destek olan, omuz omuza verip çöplerden buldukları hurdaları satarak günlüklerini çıkaran çift, yeri geldi kartonların arasında Basmane Semti’ndeki sokaklarda yattı, yeri geldi kullanılmayan metruk binalara sığındı. Yaş farkına rağmen aralarındaki uyumu farkeden çift, yaşadıkları tüm zorluklara aldırış etmeden dünyaevine girmeye karar verdi. İki ay önce, Fuar Evlendirme Dairesi’ne başvuran çift, yetkililerin hemen dikkatini çekti. Sosyal güvenceleri olmayan, üzerlerindeki eskimiş kıyafetler ve kendi karınlarını doyurmak yerine baktıkları köpeklerle Evlendirme Dairesi’nin yolunu tutan çifte, Konak Belediyesi sahip çıktı. Evrakları tamamlanan çift, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde evlenmek isteyince hazırlıklara başlandı.

Haberin Devamı

Herkese görev düşüyor

Başkan Tartan, “Sessizce gelip evlenmek için başvurmuşlar. Namuslarıyla yaşıyor, bu kardeşlerimiz. Aslında hüzünlendirici. Ama bu tip birliktelikler, toplumun geleceği için umut oluyor. Böyle insanların sokaktan kurtulmaları için herkese büyük görev düşüyor” dedi.

Hamam, kuaför ve nikah salonu

Nikah saati yaklaşırken Kadan ve Çarşafoğlu, görevlilerin desteğiyle hamama götürülüp banyo yaptırıldı, Konak Belediyesi’nin Giyim Bankası’ndan kıyafetleri ayarlandı, kalmaları için de bir otelde oda tutuldu.  Nikahı, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan kıyarken, şahitliklerini belediye görevlileri yaptı. Heyecanları ve mutlulukları gözlerinden okunan çift, “Evet” diyerek dünyaevine girdi. Tartan, nikahın ardından çifte çeşitli hediyeler verirken, bir ev tutulup kirasının ödenmesi konusunda da söz verdi. Nikahın ardından birbirlerini kutlayan çift “İnşallah mutlu yuvamıza da kavuşacağız. Sokaktan kurtulduk. Önceki halimiz ile bugünkü halimiz arasında çok fark var. Çok mutluyuz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!