Sergilerden

Güncelleme Tarihi:

Sergilerden
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

Südor Leonardo’da

RESSAM Gülseren Südor, 42'inci kişisel resim sergisini Leonardo Sanat Galerisi'nde açtı. Sanatçı ‘‘Aynanın Gerçeği Resim Eğitimi ve Sanatla Karşılaşma’’ alt başlıklı kitabını da imzaladı. Çalışmalarında resmin her tekniğini uygulayan sanatçının sergisinde üçü yağlı boya, baskı, gravür, çini mürekkebi tarama ağırlıklı 28 tablosu yer alıyor. 1986 ve 1987'de Raffaello Milano Uluslararası Yarışması'nda birincilik ve üçüncülük ödülü alan sanatçı, İstanbul'da açılan sanat fuarları ile yurt dışında çok sayıda fuara katıldı. Sergi 7 Aralık'a kadar gezilebilecek.

İŞ’te ortak sergi

TÜRKİYE İş Bankası İzmir Sanat Galerisi, Sevgi Ürüm Kulaksız ve Gülperi Çelik'in eserlerine ev sahipliği yapıyor. Serginin açılış kokteyli çok sayıda sanatçı ve sanatsever İzmirli'yi biraraya getirdi. 22 yıllık eğitimci Sevgi Ürüm senfoni konserlerinden etkilenerek ürettiği tablolarıyla sergide yer alırken, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü'nde görev yapan Gülperi Çelik ise 1957, 60 ve 61 yılları Resim Heykel Yarışması ve İşbankası Büyük Ödüllü ‘‘Özgün Baskı’’ dalındaki eserleriyle katıldı. Sanatçıların birbirinden güzel eserlerinin yer aldığı sergi, 8 Aralık'a kadar gezilebilecek.

Manisa’ya sanat galerisi

MANİSA'nın ilk sanat galerisi açıldı. Elit Hediyelik Eşya ve Çeyiz Mağazası, dördüncü katını galeri olarak düzenledi, ilk olarak ressam Hülya Mergen'i ağırladı. Sanatçı, mitoloji ağırlıklı pastel resim çalışmalarını sanatseverlerin beğenisine sundu. Mağaza sorumlusu Tevfik Eray, ‘‘Sanat galerisi, büyükşehir adayı Manisa'nın önemli eksiklerinden biriydi. Kente bu salonu kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz’’ dedi. Mergen'in sergisi 15 gün açık kalacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!