Serbest Bölge’ye yeni jant tesisi

Güncelleme Tarihi:

Serbest Bölge’ye yeni jant tesisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2008 00:00

Önde gelen markalara üretim yapan Cevher Grubu, Ege Serbest Bölgesi’nde 500 kişiye istihdam sağlayacak ikinci jant fabrikası kuracak.

GENERAL Motors, Renault, Volkswagen, BMW, Peugeut, Citroen, Fiat başta olmak üzere dünya otomotiv devlerinin döküm ve jant ihtiyacını karşılayan Cevher Grubu, 100 milyon Euro olan ihracatını önce 200, daha sonra da 500 milyon Euro’ya çıkarmak için yeni yatırımlar ve Doğu Avrupa ülkelerinde yeni tesisler satın alacak. 2008 yılı ile birlikte "büyüme stratejileri"nin devreye girdiğini söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Özyavuz, ilk etapta Ege Serbest Bölgesi’nde ikinci jant fabrikasını kurmayı planladıklarını belirtti.

DÜNYA FİRMALARINA: 2003 yılında jant üretmeye başladıklarını ve 4 yılda 1 milyon adet üretip tamamını dünyanın önde gelen markalarına ihraç ettiklerini anlatan Özyavuz, "Jant işinde çok hızlı büyüyüyoruz. Cevher Jant firmamız geçen yılın sonunda Türkiye’nin en büyük 500 firması içinde yerini aldı. Türkiye’deki serbest bölgeler içinde de en çok ihracat yapan firma ödülünü aldı. Cevher Döküm’deki yüzde 30’luk Fiat’ın payını da Cevher Jant bu yıl aldı. Bu operasyonla daha esnek ve daha hızlı karar alan bir yönetim haline geldik ve Avrupa’da daha güçlü pozisyon sağladık. Şimdi ikinci fabrikamızı da kurarak önce 2, sonra da 3 milyon adetlik üretim kapasitesine ulaşmak istiyoruz. Fabrikamızda 500 kişiye de yeni istihdam sağlayacağız" diye konuştu.

FİRMA ALACAK

Cevher Grubu’nun dikey büyüme stratejileri kapsamında yeni yatırımlar ve başta Doğu Avrupa ülkelerinde olmak üzere şirket satın almalar yoluyla büyümek istediklerini dile getiren Özyavuz, halen Bornova ve Çiğli’deki döküm fabrikaları ile Ege Serbest Bölgesi’ndeki jant fabrikalarından 1350 kişiye istihdam sağladıklarına dikkat çekti. Özyavuz, ikinci jant fabrikasıyla çalışan sayısının 1850’ye çıkacağını vurguladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!