Selim Yaşar krizi

Güncelleme Tarihi:

Selim Yaşar krizi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

Yönetim seçimlerini hasarsız atlatan EBSO, TOBB Konsey Üyeliği seçimlerinde toz dumana karıştı. Seçimi kaybeden Selim Yaşar'ın sözlerine eleştiriler de sert oldu.

EGE Bölgesi Sanayi Odası'nın Kasım'da yapılan yönetim kurulu seçimlerinde, Başkan Atıl Akkan'la birlikte hareket eden Selim Yaşar, TOBB Konsey Üyesi seçilemeyince, muhalefet bayrağını çekti.

Görevlerinden istifa etti

TOBB Sanayi Odaları Konsey Başkanlığı'na aday olduğunu aylar öncesinden açıklayan Yaşar, seçim şoku üzerine, meclis üyeliği dışındaki EBSO'daki tüm görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.

Muhalefette kalacak

KENDİSİ gibi Konsey Başkanlığı'na aday olan Meclis Başkanı Kemal Çolakoğlu'nun perde arkası entrikalarla önünü kestiğini iddia eden Yaşar, bundan sonra hep muhalefette yer alacağını söyledi.

Dengeler değişir mi?

YAŞAR'ın yönetime muhalefet olması halinde, EBSO'da dengelerin nasıl değişeceği ise merak konusu oldu. EBSO seçimlerinde Akkan'ın rakibi olan Salih Esen'in de TOBB Konsey Üyeliği'ne seçilmesi dikkat çekti.

Sert eleştiriye tepki

SEÇİMİN sonrası İtalya'ya uçan Yaşar'ın, giderayak Meclis Başkanı Kemal Çolakoğlu ile Meclis Üyesi Coşkun Yolgörmez'i hedef alan sert eleştirileri ise sanayici arkadaşlarının tepkilerine neden oldu.

Selim Yaşar’dan

Çolakoğlu’na

Meclis başkanlığı seçimlerinde beni rakip olarak gördü. Seçimleri yapmak için benim ameliyat geçirdiğim dönemi beklediler. Ben hasta yatarken onlar kulis yapmış.

Yolgörmez’e

TOBB gibi önemli bir görev için ben mi uygunum yoksa Coşkun Yolgörmez mi? Ben çifte üniversite bitirmiş 3 lisan bilen biriyim. EBSO'da yıllarca yöneticilik yapmışım. Peki Yolgörmez kim?

Çolakoğlu’ndan Yaşar’a

Seçimin yapılmasını kendisi istedi, yaptık. Kaybedince itiraz etti. Bu inanılmaz bir olay. Sözleri, sadece Yolgörmez'e değil, EBSO meclis üyeleri ve sanayicilere yapılan bir ayıp.

Yolgörmez’den Yaşar’a

Beni lise mezunu olmakla küçümsüyor. Bu sadece bana değil, beni seçen meclis üyelerine de ayıp. Allah kimseye kaldıramayacağı servet, hazmedemeyeceği mevkiyi vermesin.

Yaşar, suçladı ve gitti

TOBB Konsey Üyeliği seçimlerini yapmak için kendisinin ameliyatlı olduğu dönemi beklediklerini belirten Yaşar, ‘‘Eğer kendimi iyi hissetmeseydim, seçimlere bile gidemeyecektim. Ben hastayken günlerce bu işin kulisini yaptılar. Çolakoğlu, kendisine en büyük rakip olarak beni görüyordu, perde arkası ayak oyunlarıyla, beni saf dışı bıraktılar'' diyerek, Çolakoğlu'nu sert bir dille eleştirdi.

COŞKUN Yolgörmez'i ise lise mezunu olmakla eleştiren Yaşar, ‘‘Ben iki üniversite bitirdim, yurt dışında eğitim aldım. İki dil biliyorum. Ben mi bu göreve layıkım, yoksa Coşkun Yolgörmez mi? Yıllarca EBSO'da yöneticilik yaptım, Yaşar Holding'te üst düzey yöneticilik'' dedi.

Yaşar, bu açıklamaların ardından İtalya'ya gitti.

Çolakoğlu: Çok ayıp

YAŞARIN'ın ‘‘Seçimleri yapmak için benim ameliyatlı olduğum dönemi bekledikler'' şeklindeki suçlamasına sert tepki gösteren EBSO Meclis Başkanı Kemal Çolakoğlu, ‘‘Seçimin yapılmasını kendisi istedi. Seçimi yaptık, kaybedince itiraz etti. Bu inanılmaz bir olay'' dedi. Yaşar'ın Coşkun Yolgörmez'i lise mezunu olması nedeniyle küçümsemesini ise ‘‘Çok ayıp'' diye nitelendiren Çolakoğlu, ‘‘Yaşar'ın bu sözleri sadece Yolgörmez'e değil, EBSO meclis üyeleri ve sanayicilere yapılan bir ayıp'' diye konuştu.

YOLGÖRMEZ:

Babası neden yetki vermiyor

EBSO Meclis Üyesi ve TOBB Konsey Üyeliği'ne seçilen Yolgörmez'in Yaşar'a yanıtı ise zehir zemberek oldu. Yolgörmez, Selim Yaşar'ın babasının hatırına itibar gördüğünü vurgulayan Yolgörmez, ‘‘Madem iki üniversite bitirmiş, üç yabancı dil biliyor, neden babası Yaşar Holding'te yetki vermiyor? Yıllardır DYP'den milletvekili olmak için uğraşıyor, niye bugüne kadar bir il başkanlığı ya da milletvekilli olamadı? Selim Yaşar, soyadını kullanarak, EBSO Başkanı ve Meclis Başkanı oldu. Babasının parasıyla üniversitelerde okudu. Ben 16 yıllık meclis üyesiyim, 12 yıl da TOBB Konsey Üyeliği yaptım. Beni Türkiye'deki oda başkanlarının yüzde 80'i tanır. Selim Yaşar'ı sadece İzmir'de tanırlar. Beni lise mezunu olmakla küçümsüyor. Bu sadece bana değil, beni seçen meclis üyesi arkadaşlarımıza da ayıp. Allah, kimseye kaldıramayacağı servet, hazmedemeyeceği mevki vermesin. Bence bu açıklamalarından sonra Meclis Üyeliği'nden de istifa etmeli'' diye konuştu.

Esen: Yaşar’ın görüşüne katılamam

TOBB Konsey Üyeleri'nin 20 kişilik delegasyonun biraraya gelmesiyle seçildiğini belirten Salih Esen, ‘‘4 üye belirledik. Çolakoğlu ve Atıl Akkan doğal üyelerdi. En fazla oyu alanlar seçildi. Son derece demokratik bir seçimdi. Selim Bey'in haklı olduğu kanaatinde değilim. Bana göre son derece demokratik bir seçimdi'' diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!