Şehitlik ayıbına kim son verecek

Güncelleme Tarihi:

Şehitlik ayıbına kim son verecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2016 14:58

İZMİR İnciraltı Parkı’ndaki Hava Şehitleri Anıtı içler acısı durumda.

Haberin Devamı

 Vatan için canını veren şehitlerimize yakışmayacak görüntülerin yürek burktuğu anıttaki 83 pirinç isimden 11’i kayıp. Düşenlerin yerleri ise kirli ve kötü görünümde. Ayrıca Atatürk maskının boyasının eskidiği görülürken, sprey boyayla yazılmış yazılar dikkat çekiyor. Bu görüntüyü şehitlere saygısızlık olarak nitelendiren emekli öğretmen Selçuk Aybek anıtın hak ettiği görünüme kavuşması için bir vatandaş olarak uzun süredir uğraş veriyor.

Şehitlik ayıbına kim son verecek

ORADAN ORAYA DİLEKÇE

Ancak Aybek’in tüm çabaları bir çözüme ulaşmazken adeta oradan oraya oyalanması da cabası... Elinde dilekçeleri bulunan Selçuk Aybek, başvurduğu hem Türk Hava Kuvvetleri’nin, hem de Balçova Belediyesi’nin sorumluluğun kendilerine ait olmadığını belirtmesini üzüntüyle karşıladığını söyledi. Aybek, dilekçe mücadelesini şu sözlerle anlattı:

Haberin Devamı

Şehitlik ayıbına kim son verecek


“31 Ekim 2015’te Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı İzmir’e dilekçeyle başvurup durumu bildirdim. Gelen yanıtta anıtın Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı sorumluluk alanında bulunmadığı, Balçova Belediyesi sınırlarında olduğunun öğrenildiği, müracaatın oraya yapılmasının uygun olacağının değerlendirildiği bildirilerek duyarlı ve hassas düşüncelerimin memnuniyetle karşılandığı belirtildi.

Şehitlik ayıbına kim son verecek

Bunun üzerine 17 Aralık 2015’te bu kez bir dilekçeyle Balçova Belediyesi’ne durumu aktardım. Ancak buradan gelen 30 Aralık 2015 tarihli yazıda İnciraltı Parkı’nın Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nın sorumluluğunda olduğu söylendi. Hem Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın, hem de Balçova Belediyesi’nin bu tavrı beni üzdü. Hepsi topu birbirine attı. Ben de 14 Ocak 2016’ta, bundan 15 gün önce İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yazdım. Oradan gelecek yanıtı bekliyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!