Şehitler için bayrak çekildi

Güncelleme Tarihi:

Şehitler için bayrak çekildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2014 13:11

İZMİR'deki Alaybey Askeri Tersanesi'nde, yan yatınca 8'i asker 2'si işçi toplam 10 personelin şehit olduğu TCG Değirmendere Römorkörü, yüzdürülme işleminin tamamlanmasının ardından çekilerek iskeleye demirletildi.

Haberin Devamı

Römorköre, yüzdürülmesinin ardından hemen Türk bayrağı çekilirken şehitlerin de anıldığı öğrenildi.
Alaybey Askeri Tersanesi'nde, geçen 23 Aralık'ta meydana felen faciada, Mersin bölgesinde görevli, donanmaya bağlı Değirmendere Römorkörü, yapılan bakımın ardından denize indirilirken Y128 numaralı havuzda yan yattı. Kazada, Astsubay Başçavuş Veysel Gündoğdu, erler Süleyman Mert Paşalı, Fehmi Kocaman, Alican Bülbül, Semih Sözen, Serdar Baloğlu, Rıdvan Çöpçü, Yavuz Arslan, işçiler Cafer Kırbaş ve Ercan Biçer şehit oldu. Soruşturma kapsamında, olay günü havuzlama mühendisi olarak görev yapan sivil personel Ö.U. tutuklandı.

ŞEHİTLER İÇİN BAYRAK
Geçen cuma günü başarısız olan ilk denemenin ardından dün (pazar) bir kez daha çalışma başlatıldı. İlk olarak römorkörün yan yattığı Y128 isimli havuz, su alması sağlanarak kontrollü olarak batırıldı. Vinçlerin de yardımıyla römorkör yüzdürüldü. Yüzdürme çalışmalarının tamamlanmasıyla, son bir kontrolden geçirilen ve olası arızalarına bakılan römörkör, daha sonra iskeleye çekilerek demirletildi.
Bu arada kaza anında 10 personelin şehit olduğu römorköre, yüzdürülmesinin hemen ardından Türk bayrağı çekildi. Tersane çalışanlarının, şehitleri de andığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!