Seferihisar'a pekmez üretim tesisi

Güncelleme Tarihi:

Seferihisara pekmez üretim tesisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2015 13:57

İZMİR'in Seferihisar İlçesi'nde S.S. Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından hazırlanan Seferihisar Yerel Üzümü Pekmez Üretimi ile Katma Değerinin Arttırılması Satış Pazarlama Olanaklarının Geliştirilmesi Projesi İzmir Kalkınma Ajansı'ndan (İZKA) geçti.

Haberin Devamı

S.S. Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından 2015 Yılı Yarımada Sürdürülebilir Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında İZKA'ya sunulan Seferihisar Yerel Üzümü Pekmez Üretimi ile Katma Değerinin Arttırılması Satış Pazarlama Olanaklarının Geliştirilmesi Projesi kapsamında kurulacak Pekmez Üretim Tesisi, proje bütçesinin yüzde 90'ını hibe almaya hak kazandı. İZKA Genel Sekreteri Murat Yılmaz Çoban, SS Hıdırlık Tarımsal Kooperatifi Başkanı Neptün Soyer ve Kooperatif Başkan Yardımcısı Seval Doğanlar sözleşme imzaladı.

Seferihisara pekmez üretim tesisi


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar Kaymakamlığı ve Seferihisar Belediyesi'nin ortakları arasında yer aldığı proje, 531 bin liraya mal olacak. Kooperatif 478 bin lira hibe almaya hak kazandı.
12 ay içerisinde tamamlanması amaçlanan proje kapsamında, bölgedeki en değerli ürünlerden biri olan üzüm pekmez olarak daha da değer kazanacak. Kurulacak üretim, dolum paketleme sistemi ile üretilen pekmez dolumu gerçekleştirildikten sonra paketlenecek ve piyasaya sürülmeye hazır hale gelebilecek. Bölgede yetişen üzümün işlemesi kooperatife ait tesislerde yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!