Seferberlik

Güncelleme Tarihi:

Seferberlik
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2012 00:00

KARABAĞLAR’da parktaki kaydırakta oynayan 6 yaşındaki Umut Ceylan’ın kimliği belirsiz magandanın tabancasından çıkan kurşunla can vermesine toplumun hemen her kesiminden tepki geldi.

Haberin Devamı

 Anne Gülhan ve baba Ufuk Ceylan magandanın bulunmasını isterken, Türkiye’de bireysel silahsızlanmaya karşı en etkin mücadeleyi veren Umut Vakfı’nın yönetim kurulu üyesi Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Timur Demirbaş, “Türkiye’de ciddi bireysel silahlanma var. 10 kişiden birisinde silah var. Düğünde, bayramda hemen her fırsatta silahlarımızı ateşliyoruz. Belli bölgelerde, yerel yöneticilerin bazı etkin uygulamaları belli bir azalmaya neden oluyor. Silahsızlanma için polisin de etkili kontroller yapması lazım. Bizler silah ruhsatı almanın zorlaştırılmasını, güvenlik güçlerinin bile emekli olduktan sonra silahlarını teslim etmelerini istiyoruz” dedi. İzmir Baro Başkanı Avukat Sema Pektaş ise, “Küçük Umut’un başına gelen olay, bireysel silahlanmanın ne boyuta geldiğini gösteriyor. Silahın ne kadar yaygın, ölçüsüz kullanıldığını gösteriyor. Silah ruhsatları bu kadar kolay verilmemeli. Bu olay bir milat olmalı ve bireysel silahsızlanmaya karşı mücadelenin yeniden yükseltilmesi gerekir” dedi.

Haberin Devamı

2 bin adrese gidildi
Bu arada soruşturmada görevlendirilen yaklaşık 800 polis, olay yerinden başlayarak ve çapını da genişleterek araştırmalarına devam etti. Ekiplerin bugüne kadar, 2 bine yakın adrese gittiği ve yaklaşık 5 bin kişiyle de, silah sesi duyup duymadığı, tabanca kullanın kişi görüp görmediği gibi sorular yönelttiği öğrenildi. Polis ayrıca bölgeye çıkan tüm yollardaki, caddelerdeki işyerlerinin güvenlik kamerası görüntülerine el koydu. Asker eğlencesi, düğün konvoyu gibi durumları gördüklerinde plaka bilgilerini alıp araştırma yaptıkları belirtildi. Olay yeri çevresinde uzun dokuzlu mermi çekirdeğinden yola çıkılarak ruhsatlı 80’e yakın tabanca incelemeye alındı. Soruşturmanın başındaki Asayiş Şube Müdürü Özgür Duman, polisin araştırmayı aralıksız yaptığını dile getirerek, vatandaşlardan da yardım beklediklerini, olayla ilgili bilgisi, duyumu ya da şüphesi olanların bilgi vermesini beklediklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!