Sedyeyle geldi, yürüyerek gitti

Güncelleme Tarihi:

Sedyeyle geldi, yürüyerek gitti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2015 01:37

İZMİR’deki Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne sedyeyle gelen Kocaeli Karamürsel Eski Belediye Başkanı Mustafa Özcan Özalgın (78), Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dayimi Kaya’nın, uyutmadan boyun damarından kalbe ulaşıp, mitral kapak bölgesini büzdüğü operasyonla sağlığına kavuştu.

Haberin Devamı

Karamürsel eski Belediye Başkanı Mustafa Özcan Özalgın, rahatsızlıkları nedeniyle Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne başvurdu. Hastanede ilk kez uygulanan bir yöntemle, Özalgın’ın boyun damarından kalbe ulaşılıp, mitral kapak bölgesi büzüldü. Özalgın’ın takibini yapan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Dayimi Kaya, "Hastamız mitral kapak denilen kalp kapağında yetersizlik ve kan kaçırması olan bir hastaydı. Geldiğinde en ufak hareketini nefes darlığı olmadan yapamıyordu. Konuşmakta bile güçlük çeken ve kalp kasılma gücünü yitirmiş bir hastaydı. Hasta 78 yaşında olduğu içinde mitral kapağın ameliyatla düzelmesi oldukça zordu. Ekibimizle birlikte hastamıza özel bir yöntemle müdahale ederek mitral kapağın kan kaçırmasını azaltan bir yöntem uyguladık. Mitral kapağı büzüştüren, genişlemiş iskeletini daraltan ve bu sayede kapaktaki kalp yetmezliğini iyi yönde etkilemesini sağlayan dünya çapında kanıtlanmış yöntemi hastanemizde ilk defa uygulamaktan dolayı mutluyuz" dedi.

Haberin Devamı

Hastanın bu yöntemden oldukça büyük fayda gördüğünü belirten Prof. Dr. Dayimi Kaya, "Hastamızda birinci ayda mitral kapakta bulunan kaçak yok denecek kadar azaldı. Hastanın klinik kapasitesi de 4’ten 2’ye inmiş. Hastamız artık günlük hayatını kendisi devam ettirebilir duruma geldi. Hastanın kalp kasılma gücü de yüzde 15’lerden yüzde 35’lere iyi yönde ilerledi. Hastanın iyi olması, ekibimizin bu ameliyatı ilk defa yapıp başarılı olmamız, üniversitemiz, hastanemiz ve hastamız adına oldukça sevindirici bir durum" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!