Seçmene teşekkür Kocaoğlu’na övgü

Güncelleme Tarihi:

Seçmene teşekkür Kocaoğlu’na övgü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2009 00:00

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yerel seçimlerin ardından partisinin Bayındır ve Tire dışında büyük başarı elde ettiği Küçükmenderes Havzası’nda belediyeleri ziyaret edip seçmene teşekkür etti.

Baykal gezisine Torbalı’dan başladı. Belediyeyi ziyaret eden Baykal’a Başkan İsmail Uygur daha önce ilçede çekilmiş fotoğrafını hediye etti. Baykal programda olmamasına rağmen meydanda kalabalığı görünce kürsüye çıkıp konuşma yaptı.

Baykal daha sonra Bayındır’a geçti, Büyükşehir Belediyesi’nin 5 milyon TL’ye yaptığı biyolojik atıksu arıtma tesisini açtı. CHP’nin yerel seçimlerde kaybettiği Bayındır’da, Baykal ve Başkan Aziz Kocaoğlu başlarından gül yaprakları dökülerek karşılandı. Baykal, Kocaoğlu’nu övdü, parti ayrımı gözetmeden hizmet verdiğini söyledi, "Bu zihniyetin bu anlayışın Türkiye’yi yönettiğini düşünün. Ayrımcılık yapmayan bir anlayış yönetiminde Türkiye hiç bugünkü gibi olur mu? Yerinde duramazı" dedi.

Tesisin Küçük Menderes Havzası’nı kirlilikten kurtaracak önemli adım olduğunu belirten Baykal, şunları söyledi:

"Bu tesis, bu bölge için, tarım için, insanlığın geleceği için önemli. Bayındır halkı burada. Halk yapılan işi alkışlıyor, sen-ben kavgası, parti ayrımı unutulmuş, hep beraber el ele bir hizmeti devreye alıyoruz. Peki bu güzellikleri organize eden bu projeyi kim düşünmüş? Aziz Kocaoğlu. Kocaoğlu belediyenin tüm gücünü ortaya koymuş AKP’li belediyeydi şuydu buydu dememiş üstelik 5 yıl önce hazır olmadığı bir göreve gelmesine rağmen projesini yapmış, işe başlamış seçimden sonra da devam etmiş. Bu zihniyetin Türkiye’yi yönettiğini düşünün bu zihniyet ürkiye’yi uçurur."

Kocaoğlu da Büyükşehir’e bağlanan hiçbir yerleşim yerinde arıtma ve kanalizasyon olmadığını, tarımı terk edilmiş, pamuğun ölmüş olduğunu belirterek, "Bayındır ise hayvancılık ve çiçekçilik arasında gidip geliyordu. İlk olarak muhtarla ilçenin sorunlarını belirlemek için yaptığımız toplantıdan sonra sorunların altından nasıl kalkacağım diye üç gün kendime gelemedim. Ama bugün Bayındır’ın sorunlarının yüzde 90’ını çözdük. Türkiye’de ilk kez çiçekçilik organize bölgesi kurulması için 1500 dönüm alan üzerinde haritalama çalışmalarına başladık. Besicilik için imar planında değişiklik yaptık. Küçük Menderes’te 4 arıtma tesisi kuruyoruz" dedi.

Büyükşehir çiçek alacak

Bayındır Kaymakamı Alaaddin Atış ve Belediye Başkanı AKP’li Mehmet Kertiş de Kocaoğlu’na teşekkür etti.

Kocaoğlu, Baykal’ın tanıklığında Bayındır İlçe Merkezi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yöneticileriyle 2010 yılı için çiçek alımı protokolü imzalandı. Protokollle Büyükşehir 3 milyon 900 bin TL’lik çiçek alacak.

Baykal daha sonra Zeytin Belediyesi’ni ziyaret edip Ödemiş’e geçti. Baykal burada halka hitap etti. Baykal daha sonra Beydağ, Kiraz belediyelerini ziyaret edip, Kiraz’da iftar yemeğine katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!