Schneider hedef büyüttü

Güncelleme Tarihi:

Schneider hedef büyüttü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2013 00:00

Enerji yönetimi alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden Schneider Electric’in Manisa Fabrikası, üretiminin yüzde 85’ini 100 milyon Euro karşılığı ihraç edecek.

Haberin Devamı

ORTA gerilim ürün ve ekipmanları ile alçak gerilim panolarında, aynı çatı altında 14 farklı ürün üreten Schneider Electric, Türkiye’deki AR-GE ve ihracat üssü olarak faaliyet gösteren Manisa Fabrikası’nın kapılarını basına açtı. Genel Müdür Bora Tuncer, şirketin global stratejisinde Türkiye’nin büyük bir öneme sahip olduğunun altını çizdi. Şirketin dünyadaki diğer fabrikaları içinde Manisa’nın öne çıktığını vurgulayan Tuncer, sürdürülebilir bir yaşam için enerjiyi daha verimli kullanmanın zorunlu olduğuna dikkat çekti. Tuncer, “2009’da 3,4 milyar olan şehirli nüfusun 2050’de ikiye katlanması öngörülüyor. İklim uzmanları 2030 yılında karbon emisyonlarının yarıya düşürülmesi gerektiğini savunuyor. Enerji fiyatları da yükseliyor. Dünyanın acilen yenilikçi çözümlere ihtiyacı var. Biz de bu doğrultuda enerji verimliliği ile ilgili çözümleri kişilerin ve şirketlerin hizmetine sunuyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

En iyi watt negawatt

Sadece Türkiye’de enerji tüketimini yüzde 20 azaltmanın parasal karşılığının 60 milyar dolar olduğunu kaydeden Tuncer, “Bence en iyi watt, negawatt’tır. Yani ihtiyaçları kısarak tasarruf ettiğiniz ve kullanmadığınız enerji. Bugün dünyada kullanılan enerjinin yüzde 16’sı konutlarda, yüzde 49’u endüstride, yüzde 8’i ticari binalarda, yüzde 27’si ulaşımda kullanılıyor. Biz şirket olarak, ulaşım dışında kalan yüzde 73’lük Pazar için enerjiyi güvenli, verimli ve çevreci hale getirmek için çalııyoruz. Hem konutlara, hem de sanayi tesislerine bu konuda danışmanlık hizmeti veriyoruz. Tüm dünyada gelecek nesillerin gezegeni koruyabilmesi amacıyla 166 tane sürdürülebilirlik projemiz var ve global ciromuzun yüzde 4.5’iyle bu projeleri destekliyoruz. Bu verilerle dünyada 5’nci sıradayız” dedi.
 
Masdar City fark yarattı

Bu projeler içinde online eğitim programı olan Enerji Üniversitesi’nin öne çıktığını dile getiren Tuncer, ücretsiz olan bu programı tamamlayanların sertifika aldıklarını, dünyada 165 bin, Türkiye’de ise 3 bin kişinin bu eğitimlerden yararlandığını kaydetti. Tuncer, “Akıllı Şehir” projeleriyle de fark yarattıklarını anlatarak “Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dhabi’de dünyanın ilk temiz teknoloji şehri olarak inşa edilen Masdar City buna örnektir. 50 bin kişinin yerleşik olarak yaşayacağı, 6 kilometrekarelik temiz teknoloji bölgesi olacak Masdar City’nin enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji çözümlerini şirketimiz tedarik ediyor. Otomobillerin sokulmadığı, sadece güneş enerjisi kullanılacak olan Masdar City’de 25 yılda 2 milyar dolarlık petrol eşdeğerinde enerji tasarrufu sağlanacak”
diye konuştu.

Haberin Devamı

100 ÜLKEDE VAR

Fabrika Müdürü Kemal Sanbay “Türkiye’de  sektörümüzde ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi belgesini alan ilk fabrikayız. Üretim tesisimizde, şirketimizin kendi ürünü olan entegre bina yönetim sistemleriyle aydınlatma, bina yönetimi, güç kalitesi takibi, iklimlendirme ve havalandırma yapılmakta” dedi. 1836’dan bu yana faaliyet gösteren Schneider Electric, 100’den fazla ülkede 140 binden fazla çalışana sahip. 2012 cirosu ise 24 milyon Euro. Türkiye’de 2 bine yakın çalışan, 200 bayi ve ortak ve 18 satış bürosuna sahip olan şirket İzmir Çiğli, Gebze ve Manisa’da üretim yapıyor.

AKILLI ŞEBEKE

 “Enerji mücadelesi şehirlerde kazanılacak ya da kaybedilecek” diyen Tuncer, bu noktada anahtar rol oynayacak olan “akıllı şebeke” çözümlerinin ön plana çıktığını, kendilerinin de AR-GE çalışmalarını buna yoğunlaştırdığını ifade etti. Tuncer, Schneider Electric Manisa Fabrikası’nın bu akıllı şebekelerin yaratılmasında çok önemli ürün ve ekipmanların üretildiği bir tesis olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Tüm dünyaya ve Schneider Electric Global’e hizmet veriyor ve bazı ürünleri dünyada sadece Manisa’da üretiyor olmak, sektördeki konumumuzu gün geçtikçe güçlendiriyor. Dünyadaki ülkelerin yüzde 95’inde ürünlerimiz kullanılıyor”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!