Sandık korkusu

Güncelleme Tarihi:

Sandık korkusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2008 00:00

Birinci Lig'de yeni sezonda 12 kentin tek takımla temsil edileceğini hatırlatan, 2009 yerel seçimlerinde belediyelerin oy kaygısıyla bu kulüplere para yağdıracağını öne süren Kapsal, ’’Büyükşehir Belediyesi'ne daha büyük sorumluluk düşüyor’’ dedi.

KARŞIYAKA Teknik Direktörü Reha Kapsal, 2009 yerel seçimleri nedeniyle Bank Asya 1.Ligi'nde yeni sezonun beklenenden çok daha zorlu geçeceğini belirterek, İzmir'in bu tabloda doğru pozisyon alması gerektiğini savundu. Önümüzdeki sezon Süper Lig'de İstanbul ve Ankara ekiplerinin dışında 10 kent takımının yer alacağını, bu sayının 1.Lig'de 12 olacağını kaydeden Kapsal, ’’Ligde tek temsilcisi bulunan şehirlerde yerel yönetimler seçim döneminde oy kaygısı ile takımlarını ihya edecekler. Bu açıdan bakıldığında, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne daha büyük sorumluluk düştüğüne inanıyorum’’ dedi.

YA BELEDİYE YA HÜKÜMET

Birinci Lig'de Manisa, Rize, Karabük, Sakarya, Diyarbakır, Bolu, Kayseri, Ordu, Giresun, Malatya, Gaziantep ve Samsun'un tek takım olacağını, İstanbul'u Kartal ve Kasımpaşa'nın, İzmir'i de KSK ve Altay'ın temsil edeceğini belirten Kapsal şöyle devam etti: ’’Demirspor çıkarsa, Adana'dan da iki takım yer alacak. Bu ekipler içinde Adanaspor, Demirspor ve Kartal belediyelerden, Kasımpaşa hükümetten destek görüyor. Karşıyaka Belediye Başkanı Sayın Cevat Durak'ın bize katkısı tartışılmaz, ama rakiplerle kıyaslandığında yetersiz kalıyor. O nedenle Büyükşehir Belediyesi'nin bakış açısı değişmeli. Aksi taktirde hep birlikte düş kırıklığı yaşarız.’’

MAÇLAR ALSANCAK'TA

Önümüzdeki sezon tüm maçları Alsancak Stadı'nda oynamak istediklerini sözlerine ekleyen Reha Kapsal, ’’12. adamımızla bütünleşeceğimiz tek stat, Alsancak. Orada yaratılacak sinerjiye ihtiyacımız olacak. Zemini nasıl olursa olsun, Alsancak'a gideceğiz’’ dedi. Yenileme çalışmaları süren Çiğli Tesisleri'nin de yeni sezona yetişeceğini söyleyen genç teknik adam, ’’2000 metrekare alanı panolarla kapatacağız. Futbolcu çalışırken, gözü yola takılmayacak. Bu panolara reklam alıp gelir sağlayacağız. Ayrıca bir sahayı ışıklandırıp gece çalışmasına uygun duruma getireceğiz’’ diye konuştu.

KİRALIK CENNETİ

KSK'nin Süper Lig'den uzak geçen 13 yılda enerjisinden çok şey kaybettiğini dile getiren Kapsal, saha içi ve saha dışı koşulları sıfırdan oluşturmaya çalıştıklarını belirterek sözlerini şöyle tamamladı: ’’KSK'yi kiralık futbolcu cenneti haline getirmişler. İstikrar yok, omurga yok, yetişen oyuncu yok. Ama hep başarı beklenmiş. Artık bu yapı değişecek. Ferguson, ’Manchester'in çocuklarını yaratacağız' demişti. Biz de, Karşıyaka'nın çocuklarını yaratmalıyız. Bunun için 4'ü A Takım'dan, 7'si A Genç Takım'dan, 11 futbolcuyu geliştirme programına aldık. Süper Lig'e çıktığımızda en az 6-7 oyuncu takımda direkt oynayacak düzeyde olmalı.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!