Sanayicilerden hükümete uyarı

Güncelleme Tarihi:

Sanayicilerden hükümete uyarı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2008 00:00

EBSO Başkan Vekili Tezcan, ekonominin türban tartışlarıyla geri planda bırakıldığını belirtti ve krize dikkat çekti.

EBSO Başkan Vekili Haluk Tezcan, Türkiye’nin hükümetiyle, muhalefetiyle, basını ve kamuoyu ile sadece türbanı tartışarak, ekonominin geri planda bırakıldığını belirterek, "Hükümet önceliğini şaşırmıştır" dedi. EBSO Şubat ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. EBSO Başkanı Tamer Taşkın, İzmir’in EXPO 2015 adaylığı kapsamında Güney Afrika’ya lobi çalışmalarında bulunmak üzere gitmesi nedeniyle katılamadı. EBSO Başkan Vekili Haluk Tezcan, yaptığı konuşmada Türkiye’de ekonominin geri planda kalarak, türban olayına kilitlenmesini eleştirdi.

ÖNCELİĞİ ŞAŞIRMIŞLAR

Tezcan, "Kur, faiz ve teşvik politikaları hálá sanayici üzerinde özellikle KOBİ’lerimiz üzerinde tehdit olmaya devam ediyor. 2008’de dünya ekonomisinde beklenen yavaşlamadan, dünya ile entegre olmuş ülkemiz de nasibini mutlaka alacak. Türkiye, böylesine riskli bir ortamda son bir aydır tek bir gündem maddesine kilitlendi. Hükümet önceliğini şaşırmıştır. Gündemden sapmalara ve küresel kriz riskine, iç siyasi kriz riskinin de eklenmesi, hükümetin kesinlikle yapmaması gerekenlerin başında yer alıyor" dedi.

KRİZ ÇIĞIRTKANLIĞI İSTEMİYORUZ

Türkiye’nin tarihinin en yüksek cari açık rakamı ile karşı karşıya bulunduğuna işaret eden Tezcan, "Bu önemli bir risk faktörü. 2007’de cari açığımız 38 milyar dolar civarında gerçekleşti. 2008 için beklenen rakam da 45 milyar dolar civarında. Sürekli artan bir cari açık tehlikesi gözardı edilmemeli. Türkiye bu sancılı döneme kendi içinde yaşadığı uyumsuzluklarla giriyor. Gerekli önlemler alınmalı" diye konuştu. Bağlı şubelerin ayrılmasından sonra EBSO’nun isminin ne olacağı konusundaki meclis gündem maddesi de EXPO 2015’in evsahibinin belirleneceği 31 Mart tarihinden sonraya ertelendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!