Sanayici umutlu

Güncelleme Tarihi:

Sanayici umutlu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2009 00:00

Başkent’te ziyaretlerde bulunan Ege Bölgesi Sanayi Odası mutlu döndü. EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, “Sıkıntılarımızı bildirdik. Görüşmeler olumlu geçti” dedi.

Haberin Devamı

EGE Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) bir heyet oluşturarak Ankara’ya gitti. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, EBSO Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki ve beraberindeki heyet, sırasıyla Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer’i ziyaret etti. Heyet bakanların yaklaşımından olumlu izlenim edindiğini söyledi.EBSO Başkanı Ender Yorgancılar Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’ya ziyaretinde sanayi sektörünün ara eleman sıkıntısının giderilmesi için mesleki eğitime önem verilmesi gerektiğini belirtirken, Çubukçu da milli eğitim sisteminin bu yönde yapılandırılacağını söyledi.

Çevre Bakanı söz verdi

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da, EBSO heyetinin dile getirdiği Aliağa’daki master planına destek sözü verdi. Heyetin, Kıdem Tazminatı Yasası’nı görüştüğü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, her iki tarafı da memnun edecek bir yasa üzerinde çalışıldığını dile getirdi.Görüşmede ayrıca Sendikalar Yasası, Toplu İş Sözleşmesi ve Grev ve Lokavt Kanunu’nda yapılacak değişiklikler de ele alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!