Sanatla yorulup sporla dinleniyor

Güncelleme Tarihi:

Sanatla yorulup sporla dinleniyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2014 01:07

İZMİRLİ yazar, mücevher ve moda tasarımcısı Eser Elgür, 17 Ekim’de Swissotel Büyük Efes’te gerçekleştireceği Art of Smyrna’nın hazırlıklarının yorgunluğunu sporla atıyor.

Haberin Devamı

İzmir’de yapılacak sanat organizasyonu Art of Smyrna’nın kusursuz geçmesi için yoğun çaba harcayan Ergül, mücevher ve resim çalışmalarının yorgunluğunu atmak için soluğu Kültürpark Tenis Kulübü’nde alıyor. Tenis kıyafetlerini, ayakkabılarını giyen Eser Elgür, koşar adım rezervasyonunu yaptırdığı korta koşuyor ve elinde raketi, rakibinden gelen toplara vuruyor, rakibini yenmek için olağanüstü bir çaba harcıyor.

Eşinden ayrılmasının ardından 4 yıl önce İzmir’e dönen ve İzmir-İstanbul arasında mekik dokuyan, bu arada 3’ü sektören, biri roman 4 kitap yazan, 2 erkek bir kız çocuk annesi Eser Elgür, bugüne kadar gerçekleştirdiği etkinliklerden en büyüğünü 17 Ekim’de Swissotel Büyük Efes’te gerçekleştirme hazırlığı içinde olduğunu söyledi. Çoğu profesör düzeyinde olan ve iki yıldır bir araya gelen pek çok sanatçının İzmir’in ışıltılı ve büyüleyici güzelliğini ortaya çıkarmak için özel olarak hazırlandığını dile getiren Eser Elgür, her detayın büyük bir incelikle planlandığı geceye Zuhal Olcay’ın da sesiyle renk katacağını söyledi. Elgür, "Sosyal sorumluluk bilinciyle düzenlediğimiz organizasyonun amacı; İzmir’in sanata bakış açısını gösterebilmek ve 6 Nokta Körler Derneği’ne destek olmak. Dream Design ve Grafiket Adworks’ün ev sahipliği yapacağı organizasyonda, her biri kendi alanında büyük başarılara imza atmış usta sanatçılar eserleriyle İzmir’e bakışlarını anlatacaklar. Resim, mücevher, obje, minyatür, efe bebekler, halı, cam, fotoğraf, kostüm, tuval, vitray, ebru, seramik, heykel ve şiirin aralarında bulunduğu 14 sanat alanının sergisi gerçekleştirilecek" dedi.

KİMLER KATILACAK?

Haberin Devamı

Art of Smyrna’ya; mücevher ve tuvalde ben Eser Elgür, fotoğrafta Mehmet Günyeli, Hakan Kuyumcu ve Reyhan Özlen, objede Siren Kapani ve Onur Tonga, heykelde Ozan Ünal, vitrayde Selahaddin Çelebi ve İsmail Özsoydan, seramikte Atilla Cengizkılıç ve Mustafa Tunçalp, minyatürde Arya Kamali, halıda Fikret Önder, tuvalde İsmail Acar, Meral Topsakal ve Ayten Mungan, efe bebeklerde Lütfiye Batukan, resimde Umur Türkel, Dürdane Demir ve Yakup Öztuna, kostümde Esin Yılmaz ve Hanife Çetiner, şiirde Namık Kuyumcu ve ebruda Özkan Birim katılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!