Sanatçı babasının izinden gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Sanatçı babasının izinden gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2015 01:47

İZMİR Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) tuba sanatçısı, İZDSO eski Müdürü, Anadolu Filarmoni Orkestrası Kurucusu ile Turkish Brass Ensemble grubunun kurucusu Kenan Gökkaya’nın oğlu Berke Buğra Gökkaya, hem baba mesleği müzisyenliği hem de aynı entrumanı seçti.

Haberin Devamı

İzmir’de doğan, ilköğrenimini İzmir Türk Koleji’nde tamamlayan 19 yaşındaki Berke Buğra, tuba eğitimine 2007 yılında babası, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası tuba sanatçısı Kenan Gökkaya ile başladı. 2008 yılında Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’na katılmaya hak kazandı. 2011 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tuba Anasanat Dalı öğrencisi olmaya hak kazanan Berke, konservatuvar öğrenimi ile birlikte halen İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçısı olan Can Özkaya ile de 2 yıl süreyle çalıştı. Ayrıca Münih Operası ve German Brass tuba sanatçısı olan Stefan Ambrosius’un, Bremen Filarmoni Orkestrası solo tromboncusu Wolfram Blum’un ve New York Filarmoni solo tromboncusu Joseph Alessi’nin ustalık sınıflarına katıldı.

Sanatçı babasının izinden gidiyor

Haberin Devamı

2013-2014 eğitim sezonunda ise halen Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Trompet Anasanat Dalı öğretim üyesi olan Bahtiyar Matniyazov ile öğrenimine devam eden genç sanatçı, Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası şefi Rengim Gökmen yönetiminde yurtiçinde Ankara, İstanbul, İzmir, Eskişehir, Bursa, Konya, Kayseri, Niğde, Gaziantep, Şanlıurfa ve her yıl Bodrum’da düzenlenen uluslararası müzik festivallerinde tuba çalarak görev aldı. Ayrıca İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Anadolu Filarmoni Orkestrası, Uluslararası Gençlik Orkestrası Bremen’in konserlerinde yer aldı. Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası ile 2008 yılında Almanya’nın Münih kentinde, Bavyera Devlet Senfoni Orkestrası bünyesindeki Attaca Çocuk ve Gençlik Orkestrası ile ve İsviçre’nin Basel kentinde Türkiye’nin onur konuğu olduğu Culturescapes Festivali kapsamında düzenlenen gala gecesinde gerçekleştirilen uluslararası konserlere katıldı.

Halen, eğitiminin yanı sıra, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Akademik Senfoni Orkestrası, Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası ile Türk - Alman - Fransız Gençlik Orkestrası, Ege Brass ile Turkish Brass Ensemble oda müziği gruplarında tuba sanatçısı olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!