Sanat Evi açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Sanat Evi açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi'nin Fuar Kültürpark içindeki Kanal Ege binasını restore ederek yaptığı Kültür ve Sanat Merkezi 24 Nisan'da açılacak

KURULUŞUNUN 5000. yılında kültür atağına geçen İzmir, ilk olarak 350 kişilik tiyatro, 80 kişilik oditoryum ve sergi salonlarının bulunduğu bir kültür ve sanat merkezine kavuşuyor. Fuar Kültürpark'ta atıl durumdaki Kanal Ege binasında Şubat ayında başlayan restorasyon tamamlandı.

KÜLTÜR Bakanı İstemihan Talay, 24 Nisan’da İzmir'e gelerek, daha önce Homeros Kültür ve Sanat Merkezi, daha sonra ise ‘‘İzmir Sanat Evi’’ olarak adlandırılan merkezi hizmete açacak. İlk gün sergi salonunda Şakir Eczacıbaşının fotoğraf sergisi yer alacak.

DÜNYA standartlarına uygun sahne, tuvaletli ve banyolu kulis odaları. bale antreman odası ile iddialı bir proje gerçekleştirdiklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, 25 - 26 Nisan'da Genco Erkal ‘‘Can’’ adlı oyunu sahneleyeceğini, daha sonra Kenter Tiyatrosu'nun sahne alacağını söyledi.

FUARA, Ekrem Akurgal Arkeoloji Müzesi de yapılacağını söyleyen Piriştina, Açık Hava Tiyatrosu'nun kış aylarında kullanabilmesi için formül aradıklarını, Üçkuyular eski troleybüs garajına Adnan Saygun Sahnesi'nin yapılacağını, Basmane'deki Dünya Ticaret Merkezi içine de Devlet Opera Bale Sahnesi'nin kazandırılacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!