Sakız Adası’na sakız seferi

Güncelleme Tarihi:

Sakız Adası’na sakız seferi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2011 20:36

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nce hazırlanan, İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) desteklediği, 83 bin lira bütçeli ‘Çeşme Yarımadası’nda Çelikleme Yöntemiyle Sakızlık Kurulması Projesi’ kapsamında, Yunanistan’ın Sakız Adası’na inceleme gezisi düzenlendi.

Haberin Devamı

Geziye İzmir Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Ersoy başkanlığındaki heyet, Sakız Yetiştiricileri Birliği’ni ziyaret etti, pazarlama müdürü Miltiadis Sarantinidis ve aynı departmandan Niki Galatoula’yla sakız üretimi, işlenmesi, pazarlanması, ekonomik değeri gibi konularda görüştü. Heyet sakız bahçelerini de gezdi.

Silvikültür İzmir Şube Müdürü Hüseyin Dinçer, sakız ağaçlarının nasıl gençleştirildiğini gördüklerini belirtti, “Daha fazla verim alınması için yapılanlara tanık olduk. Öğrendiklerimizi Çiftlikköy’de orman sınırlarında kalan 13 dönüm alana dikilen 600 sakız çeliğinin gelişmesi için uygulayacağız. Proe kapsamında daha önce de sakız üreticisi olmak isteyenlere yerinde uygulamalı eğitimin yanı sıra teorik bilgiler içeren seminerler düzenlemiştik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!