Sahte polis hırsızları trafikçiler yakaladı

Güncelleme Tarihi:

Sahte polis hırsızları trafikçiler yakaladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2009 00:00

Kendilerini polis olarak tanıtıp hırsızlık yapan iki kişi, trafik polislerinin yaptığı kontrol sırasında yakalandı. Asayiş ekiplerine teslim edilen iki zanlı, suçlarını itiraf etti.

Haberin Devamı

MANİSA’da, kendilerini polis olarak tanıtarak hırsızlık yaptıkları ileri sürülen iki kişi trafik polislerinin yaptığı kontrol sırasında yakalandı. Asayiş ekiplerine teslim edilen iki zanlı, suçlarını itiraf etti. İddiaya göre, kendisini polis olarak tanıtan Levent Güner (32), geçen 23 Temmuz’da, İbrahim Çelebi Mahallesi, İzmir Caddesi’nde bilgisayar ve aksesuvarları satışı yapan mağaza işleten Ettal Şanlı’yı (35) bittişikteki dükkan komşusunun telefonundan aradı. Şanlı’nın telefon için bitişikteki dükkana geçtiğinde yine sivil polis gibi davranan Mümin Naimoğlu (32) Şanlı’nın mağazasındaki bir dizüstü bilgisayar ile bir cep telefonunu çaldı.

Otomobille kaçtılar

Dükkanına döndüğünde, hırsızlığı farkeden Şanlı, polise şikayetçi oldu. Olaydan dört gün sonra iki zanlı benzer şekilde bu defa Sakarya Mahallesi’ndeki Murat Öğre’ye (36) ait dükkandan hırsızlık yapmak istedi. Ancak, dükkan sahibi Öğre’nin durumun farkına varması üzerine iki zanlı, 35 HJB 16 plakalı Tempra marka otomobille kaçtı. Öğre’nin ihbarı üzerine polis, zanlıların içinde bulunduğu otomobilin plakasını telsiz anonslarıyla bölgedeki tüm polis ekiplerine bildirdi. İzmir Caddesi ile Moris Şinasi Caddesi kavşağında kontrol yapan trafik ekipleri, zanlıların içinde bulunduğu otomobili farkederek, durdurdu.

Haberin Devamı

Birinin 30 diğerinin 13 suçu ortaya çıktı

Otomobildeki Levent Güner ve Mümin Naimoğlu, gözaltına alındı. Burada, mağdur işyeri sahipleri tarafından teşhis edilen iki zanlı, suçlarını itiraf etti. Gözaltına alınan zanlılardan Levent Güner’in 30 sabıka ve hakkında kesinleşmiş hapis cezaları, Mümin Naimoğlu’nun ise 13 sabıkasının bulunduğu öğrenildi. İki zanlı işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!