Sahile polis geliyor

Güncelleme Tarihi:

Sahile polis geliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

İzmir'de sahil şeridinde güvenliği sağlamak için bisikletli polis timleri görevlendirilecek. Türkiye'de ilk kez denenecek olan sistemde ekipler Amerika ve Avrupa'daki gibi techizatlandırılacak.

İZMİR'de sahil şeridi için bisikletli polis timleri geliyor. Proje aşamasındaki girişimin amacı özellikle yaz aylarında kalabalık olan sahil bandında güvenliği sağlamak ve polisin çehresine modern görünüm kazandırmak.

‘‘BODY’’ olarak da adlandırılan iki bisikletli polis memurundan oluşacak timler, Amerika'nın Atlanta, Newyork gibi birçok eyaletinde ve Avrupa'da başarıyla görev yapıyor. İzmir'de görev yapacak bisikletli polislerin, televizyon ekranlarında gösterilen ‘‘Pasific Cops’’ filmindeki timler tarzında olacağı belirtiliyor.

Türkiye’de ilk kez uygulanacak

TÜRKİYE'DE ilk kez denenecek projeye göre; kaliteli ve seri olan dağ bisikletleriyle donatılacak polis memurları golf tipi kısa pantalon, t-short ya da benzeri kısa kollu gömlek giyecek. En azından bir yabancı dil bilecek olan memurlar, bisiklet yarışçılarının standardındaki malzemeleri kullanarak suçlu peşinde koşacak.

Suçluların korkulu rüyası

ÖZEL kulaklıklı telsizlerle merkez polis birimleriyle bağlantı kuracak bisikletli polisler, Bostanlı'dan Güzelbahçe'ye kadar 45 kilometrelik sahil bandındaki 11 karakolun yetkisinde çalışacak. Özellikle yaz aylarında kalabalıklaşan ve otomobilin giremediği alanlarda görev yapacak bisikletli timler, yan kesiciler, kap kaççılar ve hırsızların korkulu rüyası olacak.

Kordon’a özel zabıta

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi'nin özel yönetmelik getirdiği 146 bin metrekarelik Kordon'da sayıları artırılarak görev yapacak bisikletli polisler sayesinde, gürültü kirliliğine de son verilecek. İzmir için özel anlamı bulunan Kordon'un bisikletli polisler tarafından korunacak. Kordon için belediye tarafından görevlendirilen özel zabıta ekiplerine de yardımcı olması planlanan bisikletli timler suçlulara anında müdahale edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!