Sağlıklı yiyecekler için içeriğe dikkat

Güncelleme Tarihi:

Sağlıklı yiyecekler için içeriğe dikkat
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 12:57

İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nazan Turhan, ailelerin, işlenmiş et ürünlerinde, güvendikleri markaları ve içeriğinde dana, tavuk ve hindi etlerinin yüksek oranda olanı tüketmelerinin faydalı olacağını belirtti.

Haberin Devamı

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), salam, sosis, sucuk, jambon gibi işlenmiş etlerin insanlarda bağırsak kanserine yakalanma ihtimalini arttırdığını açıkladı. Özellikle çocukların sosis, sucuk gibi işlenmiş gıdalara ilgi duyduğuna dikkat çeken uzmanlar, ailelere et yüzdesini bildikleri ürünleri almalarını tavsiye ediyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nazan Turhan da ailelerin güvendikleri markaları ve içeriğinde dana, tavuk ve hindi etlerinin yüksek oranda olanı tüketmelerinin faydalı olacağını belirtti.

Sağlıklı yiyecekler için içeriğe dikkat

Prof. Dr. Turhan, "Dünya Sağlık Örgütü tarafından yayımlanan raporda günde 50 gram işlenmiş et yenilmesinin kalın bağırsak kanserine yakalanma olasılığını yüzde 18 oranında artırdığı kaydediliyor. Özellikle çocuklar, konsept olarak makarna, sandviç ve pizza gibi ürünlerde sucuk, salam, sosis ve jambona yöneliyor. Aileler, makarna ve pizzada sosis, salam gibi ürünler yerine köfteden hazırladıkları ürünleri çocuklarına sunabilir" dedi.

Haberin Devamı

Ailelerin ideal şartlarda kesilmiş etleri almasını öneren Prof. Dr. Turhan, bilinmeyen markaların ürünlerinin içeriğindeki katkı maddelerinin de zararlı olabileceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!