Sağlıklı beslenme

Güncelleme Tarihi:

Sağlıklı beslenme
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2000 00:00

Diyetisyen Güneş AYNACI
Haberin Devamı

Kim sevmez dolmayı

YAZIN en güzel yemeği; kabak, patlıcan, domates ve biberden hazırlanan dolmalar. Yanında yoğurdu ve ekşili çoban salatasıyla tadına doyulmaz bir lezzet. Türk mutfağının belki de en dengeli yemeği dolmalar. Sebze, et, pirinç, ya da bulgur ve mercimekle hazırlanan dolmalarda ne ararsanız var. A-B-C-E vitaminlerinin çoğu, kalsiyum, demir gibi mineraller. Kısacası saymakla bitmez. Ancak diyet yapanlar hep korkmuştur dolmadan. Oysa ki yağ oranı ayarlandıktan sonra rahatlıkla tüketilebilecek bir yemek.

İŞTE size bir gün boyunca ekmeksiz olarak yoğurt ve salatayla tüketebileceğiniz dolma tarifi. Diyet yapanların sevinç çığlıklarını duyar gibiyim. Haydi mutfağa ‘‘Etli Dolma’’pişirmeye.

Malzeme:

100 gram yağlı kıyma

500 gram dolmalık sebze

1 çay bardağı pirinç

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı biber salçası

Dilediğiniz kadar soğan, maydanoz, nane, domates, baharatlar, tuz ve limon

Yapılması:

DOLMA içi malzemeleri alışılageldiği gibi hazırlanıp karıştırılır. Dolmalık sebzenin içi doldurulur. Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve yeterince su ilave edilip kısık ateşte ağzı kapalı olarak pişirilir. Sebzeler yumuşayınca ateşten alınır. 10-15 dakika dinlendirildikten sonra servis edilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!