SağIr kader

Güncelleme Tarihi:

SağIr kader
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2008 00:00

Sena’dan sonra Nazlıcan’a da biyonik kulak takılacak. Böylece iki kardeşin sağır kaderi değişirken, aile büyük bir heyecan içinde sonucu bekliyor.

AĞRI Diyadinli Fatma-Erhat Polat çiftinin sessiz dünyaya doğan çocuklarından Sena’nın ardından 1.5 yaşındaki Nazlıcan da sağır kaderini biyonik kulakla değiştirecek. 4 çocuk babası Erhat Polat, "Tek isteğim kızlarımın duyması, konuşması" dedi.

Erhat Polat, Sena’nın "doğuştan ağır işitme kaybı" tanısıyla kahroldu. Önerilen cihaz aylar sonra Sosyal Yardımlaşma Vakfı kanalıyla alınıp kızına takılan Polat, "belki daha iyi tedavi edilir" umuduyla İstanbul’a geldi. Burada "herşey çok geç, yapılacak bir şey kalmadı" denilen baba Polat yılmadı, çare aramaya devam etti.

Biyonik kulak operasyonu

Bir televizyon programında görüp internetten bilgi edindiği biyonik kulak operasyonuna umut bağlayıp İzmir’e geldi. Nitekim İzmir’de Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tetkikler sonucu Sena için yapılabilecek şeyler olduğu ortaya çıktı. Sena, 6 Aralık 2007’de biyonik kulak operasyonu ile sesli dünyaya adım attı. Sena için sürekli İzmir’e gidip gelen Polat çifti, ikizlerden Nazlıcan’ın da tepkilerinden şüphelendi. Sena benzeri tepkiler gördükleri Nazlıcan’ı da muayene ettiren çift, ikinci kez "doğuştan ağır işitme kaybı" tanısıyla yüz yüze geldi. 21 aylık olan Nazlıcan’ın da ablası ile "sağır kaderi" paylaşması anne baba Polatlar’ı üzerken, Sena’da elde edilen başarılı sonuçla umutlandı, teselli buldu. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı Çocuk İşitme Merkezi’nde kontrolleri yapılıp terapileri süren kızlarının yaşıtları gibi konuşup duyacağı umudunu taşıdığını belirten baba Polat, "Ancak maddi manevi sorunlar peşimizi bırakmıyor" diyerek şöyle konuştu: "Sena, artık ’baba, dede’ diyor. Kendi derdini anlatıyor, ihtiyaçlarını söylüyor. Nazlıcan’a ise biyonik kulak operasyonu öncesinde sesi tanıması korkmaması için analog işitme cihazı takıldı. Nazlıcan biyonik kulak ameliyatına kadar seslere alışmış olacak. Ancak sorunlarımız var. Cihazları yine Diyadin Sağlık Sosyal Yardım Vakfı kanalıyla aldık. Doktor raporuyla cihaz siparişi verildi. Cihazlar iki ayrı kargoyla biri Ankara’dan diğeri İstanbul’dan geldi. Cihazların desibel ayarının yapılması gerekiyor. Ana Ağrı’da bu cihazları getiren kişi ilkokul mezunu, sadece sattığına bakıyor. Yani cihazların ayarlanması için hem İstanbul’a hem Ankara’ya gitmek zorundayız. Maddi manevi bin dert başımda. Kimi çözülüyor, kimi çözümsüz. Tek tesellim iki kızımın da tedavilerinin başlamış, sürüyor olması."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!