Rusların Antalya ezberi bozulacak

Güncelleme Tarihi:

Rusların Antalya ezberi bozulacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2011 00:00

Türkiye-Rusya Turizm Çalışma Grubu’nun her yıl gerçekleştirdiği buluşma bu sene 30 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında izmir’de yapılacak.

Haberin Devamı

RUSYA Federasyonu Federal Turizm Ajansı yetkilileri, Türkiye-Rusya Turizm Çalışma Grubu’nun her yıl gerçekleştirdiği buluşma için bu sene İzmir’e gelecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı’yla Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği’nce (ETİK) ortaklaşa yapılan ve 30 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasını kapsayan organizasyonda İzmir tanıtılacak.
Ev sahibi İzmir
Konuyla ilgili bilgi veren Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özgür Özarslan, ikili anlaşmalar gereği çalışma grubunun her yıl Rusya veya Türkiye’de toplanarak turizmi geliştirmek için görüş alışverişinde bulunduğunu söyledi. Geçen yıl Rusya’da yapılan çalıştaya bu yıl da İzmir’in ev sahipliği yapacağını dile getiren Özarslan, “Bu ülkeden kamu otoriteleri ve eyaletlerden turizm sektörü temsilcileri gelecek. Türkiye genelinde turizm konularını ele alırken, İzmir’i de konuşacağız” dedi.
Önemli bir fırsat
Rus turistlerin genellikle Antalya’ya gittiğini, özellikle üst gelir grubundan Ege’nin de pay almasını istediklerini belirten Özgür Özarslan, “Toplantının İzmir’de gerçekleşmesi Ege turizmi açısından da önemli bir fırsat olacak. Rus turizm temsilcileri bölgeyi daha yakından tanıyabilecek” diye konuştu.
Antalya pazarı doydu
ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler ise hedeflerinin Ege’yi Rus pazarına tanıtmak olduğunu vurguladı. Antalya’nın hem Rus hem Alman turist bakımından doygunluğa ulaştığına işaret eden İşler,
“Geçen sefer yabancı gazetecileri ağırladığımız ‘Living İzmir’le de
kapasite fazlalığının Ege’ye taşınması için çalıştık. Buranın tarihi ve kültürel zenginliklerini, mutfağının ve termal avantajının nasıl değerlendirilebileceğini anlattık. Bu organizasyon da Rus turistler açısından İzmir’in cazibe merkezi olması açısından çok önemli. Rus temsilcilere tesisleri de tanıtacağız” dedi.

Haberin Devamı

DOLU DOLU PROGRAM

· Rusya Federal Turizm Ajansı Başkan Yardımcısı Pisarevskiy’in de katılacağı etkinlik 30 Mayıs-2 Haziran arasında gerçekleşecek.
· Rus heyet, 30 Mayıs’ta İzmir’e geldikten sonra Özdere’de otelde ağırlanacak.
· 31 Mayıs’ta düzenlenecek çalıştay saat 10.00’da başlayacak.
· Heyet ve turizciler, 31 Mayıs akşamı Kuşada-sı’nda akşam yemeğinde bir araya gelecek.
· 1 Haziran saat 10.00’da basın toplantısı düzenlenerek çalıştay sonuçları açıklanacak.
· Program, kent gezisi, yemek ve tarihi yerlerin ziyaretiyle son bulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!