Ruhsatsız çıplaklar oteline mühür kararı

Güncelleme Tarihi:

Ruhsatsız çıplaklar oteline mühür kararı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2010 00:00

Datça’da Türkiye’de ilk kez farklı turistlere hizmet vereceği açıklanan 175 yataklı tesisin işletme ruhsatı olmadığı için, kapatılmasına karar verildi.

Haberin Devamı

DATÇA Belediyesi, Türkiye’de ilk çıplak turistlere hizmet verecek Adaburnu Gölmar Oteli’nin denize bakan cephesinde, projeye aykırı olarak çatı yerine teras yapıldığı için yapı kullanma isteğini geri çevirdi. Encümen, yapı kullanma izni olmadığı için işletme runsatı da alamayan otelin mühürlenmesine karar verdi.

Otelin yurtdışında pazarlayan şirketin temsilcisi Ahmet Koşar, yapı kullanma iznine engel olan hatayla ilgili binanın mimarının proje değişikliği yaptığını belirterek, şunları söyledi:

“Yapı kullanma ruhsatı alamayınca, işletme ruhsatı işlemleri de gecikti. İşletme ruhsatı olmadığı gerekçesiyle jandarma iki kez tutanak tutup kaymakamlığa iletmiş. Kaymakamlık da, belediyeye otelin ruhsatsız olduğunu belirterek kapatılması talebinde bulunmuş. Encümen de kapatma kararı verdi. Otelimizde 8 aile bulunuyor. Projedeki küçük bir hata bahane edilerek, otelin mühürlenmesi kabul edilir gibi değil.”

Haberin Devamı

Müşteri alınmamalıydı
Datça Kaymakamı Mustafa Kaya da, otelin kapatılmasıyla ilgili kendilerini doğrudan ilgilendiren bir durum olmadığını, işletme ruhsatını belediyelerin verdiğini söyledi, “Yapı kullanma izni olmadığı için, işletme ruhsatı da alamayan otel yetkililerinin bu konuda yanlış yaptıklarını düşünüyorum. 1 Mayıs’ta açılacağı duyurulan otelin, ruhsat işlemleri daha önce tamamlanıp, öyle müşteri kabul edilmeliydi.

Başka bir çaremiz yok
CHP’li Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan, otelin sahiplerinin 26 Nisan’da, başvurup yapı kullanma izni istediğini belirterek, şöyle konuştu:
“Proje yerinde incelendi. Spekülasyona açık konu olduğu için ben de incelemeye katıldım. Otelde yemek yedik, gece düzenledik. Sonuçta, projeye aykırı inşaat yapıldığı tespit edildi. 30 Nisan’da, aykırılıkların giderilmesi yönünde tebligat yaptık. Aynı gün otel yetkilileri, işletme ruhsatı için belediyemize başvurdu. uda bulundu. Yapı kullanma izni olmadığından, işletme ruhsatı vermek mümkün olmadı. Tadilat projesinin Özel Çevre Koruma Kurumu’na gönderildiğini öğrendim. Proje onaylanıp geldiğinde yapı kullanma izni vermemize sanırım engel kalmaz.”
Turistik tesis diye yasal olmayan bir binayı görmezden gelmenin mümkün olmadığını vurgulayan Tokcan, kaymakamlıktan da yazı gelince kapatmaktan başka çare kalmadığını söyledi, şöyle dedi:“Aksi halde, görevi yerine getirmemek konusunda suç işlemiş oluruz. Ne turizm, ne işletme zarar görsün, ama kamunun da otoritesi zedelenmesin. Yasal prosedürleri yerine getirsinler kurdelesini de ben keserim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!