Ropix yatırım atağında

Güncelleme Tarihi:

Ropix yatırım atağında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2014 01:05

Takım elbise aksesuvarları sektörünün önde gelen kuruluşlarından Ropix Giyim, ürün portföyünü genişletti. Firma iç piyasadan gelen talebe yanıt vermek için yatırım kararı aldı.

Haberin Devamı

EGE Serbest Bölgesi’nde 2002’de Hugo Boos için vatka üretmeye başlayan Ropix Giyim, şimdi de iç piyasa ürün vermeye başladı. Takım elbise aksesuvarları üreten firma, Türkiye’de birçok ünlü markaya ürün vermek adına 2 milyon Euro’luk yatırım yaptı. Kapasitesini de yüzde 40 artıran Ropix, 45 olan çalışan sayısını 90’a çıkardı. Yıl sonuna kadar ise çalışan sayısını 150’ye yükseltecek olan firma, Arnavutluk’taki tesislerinin yanında İzmir’de de takım elbisenin iskeleti olarak gösterilen ‘plakayı’ üretmeyi planlıyor.
Yeni yatırım ve hedefleri hakkında bilgi veren Ropix Giyim Fabrika Müdürü Temel Kaymak, firmanın Arnavut bir yatırımcıya ait olduğunu belirterek, “Arnavutlukta büyük bir yatırımları var. 2002’de de Hugo Boss için vatka üretmek amacıyla İzmir’de yatarım kararı alındı. Vatka ile başlayan öykümüz, bugün vatkanın yanı sıra kol balığı, kemer astarı ve plastik takım elbise ile pantolon askıları, plastik poşet, elbise poşeti, farklı gramaj ve ebatlarda işlenmiş vatkalık pamuk-keçe ile devam ediyoruz. Türkiye’de bu anlamda sayılı kurumlardan biriyiz” dedi.

Haberin Devamı

Ropix yatırım atağında

Yüzde 100 artacak
2012’den itibaren Hugo Boos’un dışından da talep almaya başladıklarını ifade eden Temel Kaymak, ünlü takım elbise üreticilerine ürün vermeye başladıklarını dile getirerek, “İç piyasaya yönelmemizin ardından yeni bir yatırım yaptık. Şu anda iç piyasadaki firmalarla görüşmelerimiz sürüyor. Genelde kendi bünyelerinde aksesuvar işini çözmeye çalışıyorlar. Tabii bu çok maliyetli. Onlara biz büyük avantajlar sunuyoruz. Eylül ve ekim gibi Türkiye piyasasındaki ağırlığımız artacak” diye konuştu.

Ropix yatırım atağında

TAKIM ELBİSENİN İSKELETİNİ OLUŞTURAN PLAKA

Takım elbisenin iskeletini oluşturan ve ürünün şık görünmesini sağlayan plakayı artık İzmir’deki tesislerinde de üreteceklerini açıklayan Temel Kaymak, şu bilgileri paylaştı. “Bu alanda dünyada iki büyük üretici var. Bunlardan biri bizim kurucumuzun da ortak olduğu Arnavutluk’taki tesis. Bu tesisten 65 ülkeye ihracat yapıyoruz ve bin kişi çalışıyor. Birçok ünlü markaya ürün veriyor. Şimdi biz bu ürünü Türkiye’de İzmir’deki tesislerimizde üretmek istiyoruz. Bunun için çalışmalara başladık. Ürünün içinde at kılı, deve tüyü, keçi kılı ile koyun yünü bulunuyor. Biz kumaşı İtalya’dan getireceğiz. İç piyasada önemli bir pazarda yerimizi alacağız.”

Haberin Devamı


SÖKE PAMUĞU

Yılda 1,5 milyon vatka üreten firma, Çine’e kırılmayan plastik askı ihraç etmeyi başardı. Geçmiş yıllarda vatka için kullandığı pamuğu İtalya’dan ithal eden Ropix, yaptığı makine yatırımıyla artık Söke pamuğunu ürünlerinde kullanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!