Rock-A festivali sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Rock-A festivali sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2012 00:00

İzmir’in Foça İlçesi'nde düzenlenen 6. Rock-A Festivali sona erdi.

Haberin Devamı

Yeni Foça karayolu üzerindeki Kartderesi mevkii Acar Kamping'de düzenlenen festival, çalışma ve paylaşım atölyeleri, rock gruplarının konserleri, gece gündüz deniz keyfi, bini aşkın çadır, kurulan mutfak ve standlarla dolu dolu geçti. Düzenledikleri söyleşi, panel ve aktif üretim faaliyetlerinde rockerler, havyan ölümlerine karşı durarak, etsiz yemekleri savundu. Nükleeri, termik santralleri reddeden rockerlar, “Sistem Seninle Besleniyor Fişi Çek” uyarısı yaptı, “Benim Enerjim Bana Yeter” sloganları attı. Son gün Badoboombox, Red House, Meriva, Eski Bando, Enzo Ikah, Bandista ve Rainbow Box grupları çaldı. 2007 yılından beri ücretli diğer festivallere alternatif olarak “Deniz kum güneş. Bu Festival Beleş” sloganıyla yapılan ve 50'yi aşkın Rock-A gönüllüsünün programları titizlikle yönlendirmesi ve Jandarma ile özel güvenlik tarafından alınan önlemlerle sorunsuz tamamlandı.

Haberin Devamı

Rockerlerin bir bölümü ayrılırken, bir bölümü Foça ilçe merkezinde kalmaya devam etti. Demokrasi meydanı ve sokaklarda müzik yapmaya devam eden küçük gruplar ilginç görüntüler oluştururken, çaldıkları şarkılarla Foçalılardan yol harçlıklarını da topladı. Şehir içi ile Foça-İzmir otobüs ve minibüsçülerinin durgun geçen Ramazan ayında bereketli üç gün geçirdikleri, takı, hatıra eşya, içecek ve ihtiyaç maddeleri satışlarından da esnafın memnun olduğu öğrenildi.

İlçe merkezine uzaklığına rağmen Acar kamping alanının her bakımdan çok uygun olması ve festival ihtiyaçlarına cevap vermesinden, devam eden sıcaklara inat bölgenin geceleri serin olmasından dolayı memnun olduklarını belirten organizasyon gönüllüleri, gelecek yıl aynı yerde 7. Rock-A'da buluşmak istediklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!