Reklamcılarla büyük buluşma

Güncelleme Tarihi:

Reklamcılarla büyük buluşma
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2008 00:00

Reklamcılar Derneği’nin verdiği Kristal Elma Ödülleri’nin 20 yıllık yolculuğunu anlatan "20. Yılında Kristal Elma / Türk Toplumuna Reklamlardan Bakmak" sergisi Yaşar Üniversitesi Alsancak Kampüsü’nde açıldı.

Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerini İzmir’in ve Türkiye’nin önde gelen reklamcılarıyla buluşturan etkinlik düzenlenen panel ile başladı. Panele konuşmacı olarak Ogilvy Türkiye Ülke Başkanı Aytül Özkan, Reklamcılar Derneği Koordinatörü Aygen Tezcan, İzmir Reklamcılar Derneği Başkanı Murat Türkay, İzmir Reklamcılar Derneği Başkan Yardımcısı Hande Göktepe ile İzmir Reklamcılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Güler Sarıgöl katıldı. Yaşar Üniversitesi Alsancak Kampusü Durmuş Yaşar Konferans Salonu’ndaki panelde Kristal Elma’nın 20 yıllık serüveninin yanısıra reklam sektöründe yaşanan sorunlar tartışıldı.

Siyasal ve sosyal gelişmeler

Ogilvy Türkiye Ülke Başkanı Aytül Özkan, reklamın toplumsal, siyasal ve sosyal gelişmelerden etkilenerek ortaya çıktığını belirterek, Türk toplumunun son 20 yılına düzenledikleri sergi ile ışık tutmak istediklerini söyledi. Özkan, fark yaratmak için yaratıcılığın gerekli olduğu günümüzde Kristal Elma’nın yaratıcılığı destekleyen önemli bir yarışma olduğunu vurguladı.

İzmir Reklamcılar Derneği Başkanı Murat Türkay ise gelecekte reklamcılık mesleğini seçmek isteyen gençlerin her şeyden önce sektöre sahip çıkmaları gerektiğini söyledi. Panelin ardından geçmiş yıllarda Kristal Elma ile ödüllendirilen çalışmaların sanatseverlerle buluştuğu sergi açılışı gerçekleştirildi. Sergi 28 Kasım’a kadar Alsancak Kampüsü’nde açık kalacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!