Protez el ve kolla basketbol ve piyano

Güncelleme Tarihi:

Protez el ve kolla basketbol ve piyano
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2011 00:00

Çanakkale Özel İsmail Kaymak Koleji 8’inci sınıf öğrencisi Betül Özen, protez koluyla sosyal yaşamın bir çok alanında faaliyet göstererek, azmiyle herkesin övgüsünü kazanıyor.

Haberin Devamı

SAĞ kolunun dirsekten aşağısı olmadan dünyaya gelen Betül Özen (14), 5 yaşından itibaren protez kol ve elle yaşama tutundu. Özen’in yaşamı, 4 yıl önce ilköğretim okulundayken Özel İsmail Kaymak Koleji yöneticilerinin kendisini keşfetmesiyle değişti.
Üç yıl önce burslu olarak koljede eğitime başlayan Betül, arkadaşlarıyla voleybol oynarken müdür Nurullah Kalfaoğlu’nun dikkatini çekti. Beden Eğitimi öğretmeni Ali Coşkun’la görüşen Kalfaoğlu, Betül’ün bir spor branşında okul takımına alınmasını istedi. Coşkun da Betül’ü basketbola yönlendirdi. Protez koluna rağmen basketbolda büyük başarı gösteren Betül kısa sürede okul takımının değişmez ismi oldu, bir süre sonra da Türk Telekom Spor Kulübü’nde oynamaya başladı.
Sırada yüzme var
Betül, org ve piyano çalmaya başladı, son olarak da yüzmeye merak sardı. İki ay önce çalışmalara başlayan Betül, kısa sürede iyi bir yüzücü olmayı hedeflediğini söyledi. Doğuştan sağ kolunun olmayışının eksikliğini hiçbir zaman yaşamadığını belirten Betül Özen, “Protez kolu 5 yaşından itibaren kullanmaya başladım. Ancak bu şekilde her şeyi yapabiliyorum. Sosyal aktivitelerin içinde olmayı seviyorum. Engelim hiçbir konuda bana engel olmuyor. Hedefim bir sporcu olarak milli düzeyde ülkemi temsil etmek. İyi bir üniversite eğitimi almak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!