Protestocu öğrenciler okuldan uzaklaştırıldı

Güncelleme Tarihi:

Protestocu öğrenciler okuldan uzaklaştırıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2011 00:00

Celal Bayar Üniversitesi’ne Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın geçen 23 Aralık’taki gelişinde, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup öğrenci protesto etti.

Haberin Devamı

Sloganlar bağıran öğrencilerin yanına Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli geldi. Kameraların önünde, TGB Manisa İl Temsilcisi Erdem Özdemir ve İl Sekreteri Burak Ünlü, Pakdemirli’ye, “Biz görevi Atatürk’ten aldık. Atamızın izindeyiz” dedi.

Pakdemirli de, “Atatürk’ten sen görev alamazsın, görev aldıysan ben de sizi okuldan atarım. Cumhuriyeti savunacak biri varsa o da benim. Ben rektörüm. Siyasi slogan atarsanız üniversiten atarım sizi” dedi. Çeşitli sivil toplum örgütlerinin destekleriyle TGB’liler rektörlük binasının önünde eylem yaptı, 11 Mayıs’ta 50 gencin ifadesi alındı. 25 Temmuz’da da Özdemir iki, Ünlü ise bir dönem üniversiteden uzaklaştırma cezası aldı.

Yasal yollara başvuracağız

Pakdemiri imzasıyla gelen yazıda iki gençten de son savunma istendi, aksi halde cezaların kesinleşeceği bildirildi. Özdemir, “Sayın Pakdemirli, rektörlük seçimlerinden önce ‘Öğrencilerin sesi kısılmamalı, muhalif sesler yükselmeli, bu konuda disiplin cezaları uygulamayacağız’ derken, seçildikten sonra bambaşka yol izliyor. Hakkımızı yasal yollarda arayacağız. Kararın iptali için İdare Mahkemesi’ne başvuracağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!