Proje dosyaları hazır 30 Mart’ı bekliyorum

Güncelleme Tarihi:

Proje dosyaları hazır 30 Mart’ı bekliyorum
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2009 21:41

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Aziz Kocaoğlu’na, yeniden belediye başkanı seçilmesi durumunda İzmir’in yararına işbirliği önerdi.

Haberin Devamı

Demirtaş, “Umarım seçilirsiniz. 29 Mart’tan sonra hazırladığımız projeler ve dosyalarla belediyeye geleceğim” dedi. chp belediye başkan adayları İzmirli işadamlarıyla buluştu. İl Başkanlığı’nın organize ettiği toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı ve chp adayı Aziz Kocaoğlu, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Bornova Belediye Başkan adayı Prof. Kamil Okyay Sındır, Buca Belediye Başkan adayı Ercan Tatı, İTO Meclis Başkanı Necip Kalkan, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve diğer işadamı oda ve derneklerinin temsilcileri katıldı. Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanları 5 yıllık proje ve hedeflerini anlattıktan sonra, işadamlarının kimi görüşlerini açıklarken kimi de soru sordu. izmir ekonomisinde bir tıkanıklık olduğunu, bir süredir sıkıntılar yaşandığını belirten Kocaoğlu, “İzmir yerinde durmuyor. Ancak hak ettiği büyümeyi yakalayamıyor. Biz 1 milyar 650 milyon TL yatırım yaptık. Önümüzdeki dönem 5 milyar TL yatırım yapacağız” dedi. İTO Başkanı Demirtaş ise konuşmasına “Umarım seçilirsiniz” sözleriye başladı. Demirtaş, “29 Mart”dan sonra projeler ve dosyalarla belediyeye geleceğiz. Anketlere göre izmir’in en önemli iki sorunu işsizlik ve yoksulluk. Yerel yönetimler iş yaratma, aş verme misyonunu üstlenmesi gerekli. Bunun için de bizlerle, işadamı örgütleri, dernekleriyle işbirliği yapılmalı. Biz bu çalışmalar için destek vermeye hazırız” dedi.

Haberin Devamı

izmir’in dünya kenti, marka kent hedefini ortaya ortaya koyduğunu belirten Demirtaş, “Bu hedef için bir çalışmayı da bu dönem önünüze almalısınız. Hep birlikte sinerji yaratmalıyız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!