Potaya demir yumruk

Güncelleme Tarihi:

Potaya demir yumruk
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2011 22:51

“Son iki sezondaki başarıyı sıralamadaki yerle değerlendirmemek lazım. Teknik kadro, basketbolcular ve şubenin değeri arttı.”“Karşıyaka geçmişte belki de çok önemli dereceler elde edecekken, sezon ortasında önemli oyuncularını sattı. Bu anlayış artık yok.“Efes ile F.Bahçe’nin yanına G.Saray ve Banvit geldi. Hayal ettiğimiz başarılara ulaşacaksak, bu dörtlüden birini geçmeliyiz.”

Haberin Devamı

PINAR KSK’de iki sezon önce göreve gelen ve kısa bir süre sonra sözleşmesi 2012’ye kadar uzatılan Antrenör Hakan Demir, yeşil-kırmızılı kulübün basketbolda çıtayı yükseltmesinde önemli pay sahibi oldu. İlk yılında düşük bütçeli ekibinin normal sezonu altıncı bitirmesini sağlayan Demir, geçen sezon ise ligi beşinci tamamlayıp Eurochallenge Cup’ta çeyrek finale kadar çıkan takımı kurdu. 43 yaşındaki teknik adam, 100. yılında daha büyük başarılara imza atmak isteyen Kaf-Kaf’taki hedeflerini, geçtiğimiz iki sezonda yaşananları ve 2011-12’nin takımını DHA’ya anlattı:

ÜÇ YILLIK PLAN VARDI

“Pınar KSK’ye 2009’da geldiğim zaman kafamda üç yıllık plan vardı. Üç sezon sonra kulübün 100. yılını kutlayacağının bilincindeydim. Bu çok özel yılda burada olmayı çok istiyordum. Bu düşüncem resmileşti ve 2012’ye kadar sözleşmeyi uzattık. Pınar KSK’nin son iki yılda elde ettiği başarıyı sadece aldığı sonuçlar ve sıralamadaki yeriyle değerlendirmemek lazım. İki sezon içinde teknik kadronun, basketbolcuların ve şubenin değeri arttı. Örneğin iki yıl önce 2. Lig takımı Trabzon’dan aldığımız Birkan artık ligin en değerli forvetleri arasında. Furkan’la ilgili konuşmaya bile gerek yok. Şubenin sponsor firmadan aldığı para da önemli derecede arttı.

Haberin Devamı

YÖNETİMİN PAYI BÜYÜK

Bu değer artışında takımın başarılarının yanı sıra şube yönetiminin anlayışı da büyük rol oynadı. İki sezon önce bütçemiz kısıtlı olduğu için, bize teklif edilmesine rağmen Avrupa kupalarına katılmamıştık. Geçen sezon ise bütçeden ziyade kısıtlı kadronun iki cephede birden nasıl mücadele edeceği tereddüt yarattı. Avrupa Kupası oynamanın bize teknik açıdan da fayda getireceğini söylemem üzerine, şube yönetimimiz gereken imkanları sağladı ve Karşıyaka yıllar sonra Eurochallenge Cup’ta adını duyurdu.

KAZANMAYA ALIŞTIK

İngilizce’de ‘winner’ olarak tabir edilen, ‘kazanmaya alışmış’ takım olmayı geçen sezon başardık. Kadronun önemli parçası olan Andre Smith sakatlandı, takım kazanmaya devam etti. Smith döndü, Furkan sakatlandı. Yine kazanmaya devam ettik. Kazanma alışkanlığını elde etmek çok önemli. Önümüzdeki sezon amacımız ‘winner’ özelliğimizi sürdürmek. Bu konuda yönetim de gerekeni yapıyor. Geçmişte KSK belki çok önemli dereceler elde edecekken, sezon ortasında önemli oyuncularını sattı. Artık bu anlayış yok.

Haberin Devamı

TARAFTAR ÇOK ÖNEMLİ

Oyun sisteminin en önemli parçalarından biri taraftar. Rakibi zorlayan, pres yapan, hızlı hücumlardan sayılar bulan bir yapımız var. Boş tribünlere oynayan bir takımı çalıştırsaydım böyle bir oyun tarzını benimsemezdim. Kadromuzun ana parçalarından Stanojevic, Birkan, Alper, Ahmet takımda kaldı. Yeni gelenlerden Ikonic tecrübeli, bize katkı sağlayacak bir isim. Taraftarlarımız İlkan’da, Furkan’da gördüklerinin çoğunu bulacak. Furkan’a göre farkı biraz daha şutuyla oynayabiliyor olması. Özverili çalışmayı, istekli olmayı başarırsa kendisinden çok faydalanacağız.

HOLSTON BELLİ DEĞİL

Oyun kurucu ve dört numara pozisyonuna iki yabancı alıp, kadromuzu büyük ölçüde tamamlayacağız. İki yıldır kadromuzda yer alan David Holston’la yolları tamamen ayırmış değiliz. Oyun kurucu pozisyonunda, deplasmanda da iç sahadaki kadar etkili bir isim olduğunu düşündüğümüz Beşiktaşlı Mire Chatman’la konuşuyoruz. Chatman olmazsa, Holston’ı tutabiliriz. Bu pozisyondaki seçimimiz, dört numarada nasıl bir oyuncu alacağımızı da belirleyecek. Chatman’ı alırsak, dört numaraya çaylak getirebiliriz. Holston olursa, daha tecrübeli bir power forvete yöneleceğiz.

Haberin Devamı

İLK DÖRDE GİRMELİYİZ

Efes Pilsen ve Ülker eskiden ligin diğer  takımlarından farklı noktadaydı. Efes ile Fenerbahçe Ülker’in yanına artık Galatasaray ve Banvit geldi. Hayal ettiğimiz başarılara ulaşacaksak, bu dörtlüden birini geçmeliyiz. Kulüp tarihinin en yüksek galibiyet sayısını alıp, 5. olarak Play-Off’a kaldık. Ancak şansımıza Efes tarihinde ilk kez 4. oldu ve karşımıza çıktı. Play-Off’ta yarı final oynayıp, daha sonra finali, hatta şampiyonluğu kovalayacaksak ilk dörde girmemiz şart.”

İlkan Hanım büyük destek

HAKAN Demir’in geçen yaz hayatını birleştirdiği İlkan Demir, tecrübeli antrenörün en önemli destekçisi konumunda. Mesleğini bırakarak İzmir’e gelen İlkan Hanım, eşiyle birlikte basketbolla iç içe yaşıyor. İzmir’deki maçları kaçırmayan, zaman zaman deplasmanlara da giden İlkan Demir, “İnanılmaz stresli karşılaşmalar oynanıyor. Genel Menajer Nihat Mala’nın eşi Deniz Mala’yla birlikte maçları izliyorum. Karşılaşmalardan sonra Hakan’la evde maçı konuşuyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!