Potada yeni sayfa

Güncelleme Tarihi:

Potada yeni sayfa
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2010 00:00

Antrenör Hakan Demir’le lig sürerken yeniden anlaşan, Stanojevic ve Ahmet Erdoğan’ı transfer eden Kaf-Kaf, genç yıldızları Furkan ile Birkan’ı bünyesinde tutarken, Holston-Smith ikilisinden de kalmalarını istedi.

Haberin Devamı

BEKO Basketbol Ligi’nde 2009-10’u altıncı bitiren, Antrenör Hakan Demir’in sözleşmesini lig sürerken uzatan Pınar KSK, yeni sezon öncesi attığı adımlarla da taraftarlarının yüzünü güldürüyor. Bütçesi 2,5 milyon TL’ye çıkan Kaf-Kaf Furkan’ı kadrosunda tutarken, geçen sezon patlama yapan Birkan’la da nikah tazeledi. KSK Sırp pivot Jovo Stanojevic’i 300 bin dolara ikna ederek, Milicevic’ten sonra tarihinin en pahalı yabancısını da transfer etti.
OLUMLU BAKIYORLAR
? Oyak Reno’nun oyun kurucusu Ahmet Erdoğan’la bir numaralı pozisyonu sağlama alan Pınar KSK, ABD’li oyuncuların bu kez başka takımlara transfer olmasına da izin vermedi. Oyun kurucu David Holston ve forvet Andre Smith’in ücretlerinde bir miktar iyileştirme yapıldı ve yeni sezonda da yeşil-kırmızılı formayı giymeleri istendi. İki oyuncunun da yönetimin teklifine sıcak baktığı ifade edildi.
ÜÇ TAKVİYE SIRADA
? Son olarak 2002-03’te FIBA Champions Cup’ta mücadele eden, 2005-06’da ise Euro Cup’a katılma hakkı kazanmasına rağmen, ekonomik nedenler yüzünden son anda çekilen Kaf-Kaf, yedi yıl aradan sonra Avrupa’da boy göstermek istiyor. Ligi altıncı bitirdiği için FIBA Challenge Cup’a katılma hakkı kazanan KSK, ULEB’in Euro League’den sonra iki numaralı kupası olan Euro Cup için de fırsat kolluyor. Kurmaylar, bir yabancı, iki yerli oyuncu daha alacak.

Bornova Bld guard arıyor

Haberin Devamı

BORNOVA Bld, Cüneyt Erden’in Beşiktaş’la el sıkışması üzerine transferde önceliği yerli oyun kurucuya verdi. Yeşil-beyazlıların gündeminde, basketbolseverlerin KSK ve Tuborg’tan tanıdığı, geçen yıl Erdemir’de oynayan Hakan Köseoğlu ile G.Saray’dan Can Akın var. Telekom’dan Ümit Sonkol’u alarak dört numaralı pozisyonu yerli oyuncuyla geçen Aclan Kavasoğlu’nun, oyun kurucu mevkiini de yerliyle geçip, yabancı hakkını skorer guard, forvet ve pivot pozisyonlarına kullanmak istediği açıklandı.

Aliağa-Antalya basketbol hattı

TRANSFERDE elini çabuk tutup yerli oyuncu takviyelerini yapan Aliağa Petkim’in kadrosuna dahil ettiği beş Türk oyuncudan dördü Antalya takımlarından geldi. İzmir temsilcisi Üner’in eski takımı Kepez Bld’den Erdem, Levent ve Barış Güney’i, Antalya BŞB’den ise Önder Külçebaş’ı renklerine bağladı. İzmir ekibi, Üner’in üç yıl önce görev yaptığı Darüşşafaka’dan öğrencisi olan Polat Kaya ile ABD’li Johnson’ı da aldı. Üner, “Basketbolunu ve kişiliğini bildiğim oyuncularla rahat bir çalışma ortamı kurmak istedim. İyi takım olmak için iyi çalışmak gerekiyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!