Potada karavana

Güncelleme Tarihi:

Potada karavana
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2008 00:00

Geçen sezon başarılı bir çıkış yakalayan kadronun dağılmasının ardından yeni bir ekip kurmak için kolları sıvayan yönetimin anlaşma aşamasına geldiği Fatih ve Reha'yı Aliağa, Polat'ı G.Saray, Umut'u Erdemir, Bennett'i Polonya aldı, Cemal'e ise izin çıkmadı.

BEKO Basketbol Ligi'nde geçen sezon yaptığı çıkışın ardından, Antrenör Ahmet Kandemir'in yanı sıra takımdaki kilit oyuncuların tümünü kaybeden Pınar Karşıyaka, transfer döneminde inanılmaz şanssızlıklar yaşıyor. Takımın başarısında büyük payı olan Türk oyuncular Asım, Barış ve Emre Bayev ile ABD'liler Neal, Hosley ve Marshall'ı kaybeden Pınar KSK, transferde talip olduğu altı oyuncuyu da son anda rakiplerine kaptırdı.

ALİAĞA BLD DEVREDE

Kurmayların anlaşmak için çabaladığı G.Saraylı Fatih ve Mersin BŞB'li Reha, daha yüksek fiyat veren Aliağa’ya gitti. Bu şoku çabuk atlatan KSK, Mersin'den ayrılan Polat Kocaoğlu'yla el sıkıştı. İmzaya beklenen Polat son anda G.Saray'a giderek ikinci şoku yaşattı. Ardından, teknik kadronun ısrarla istediği pivot Cemal Nalga, kulübü G.Saray'ın yeniden anlaştığı Antrenör Murat Özyer'den izin çıkmayınca KSK’ye gelmekten vazgeçti.

EREĞLİ DÜNYAYI VERDİ

Pınar KSK'nin son kabusu ise, Beykozlu Umut Görür oldu. Yeşil-kırmızılı ekibin 150 bin YTL civarında bir rakama anlaşma sağladığı 28 yaşındaki pivota, ligin yeni ekibi Erdemir 400 bin YTL'lik bir öneri yaptı. Bu büyük teklifi geri çeviremeyen Umut, Ereğli'nin yolunu tuttu. Şanssızlık yabancı transferinde de sürdü. Kaf-Kaf'ın resmi teklif yaptığı ABD'li skorer guard Demetric Bennett Polonya'nın Czarni Sulpsk takımıyla kontrat imzaladı.

KALYONCU ŞOKE OLDU

Antrenör Ayhan Kalyoncu, yaşananların anlaşılmaz olduğunu belirterek, ’’Özellikle son Umut Görür konusu beni çok şaşırttı. Erdemir yıllarca görev yaptığım bir kulüp. Zamanında toplam 450 bin dolar bütçeyle 1. Lig kadrosu kuran kulüp, bugün sadece Umut'a 400 bin YTL verdi. Sonuçta istediğimiz oyuncuları alamadık diye ağlayacak halimiz yok. Elimizdeki gençlerin yanına en iyi yabancılar bularak iyi bir takım oluşturacağız’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!