Poli-Tüyo

Güncelleme Tarihi:

Poli-Tüyo
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

DYP’de karar haftası

DYP'de İl Başkanı Soner Göksel'i görevden aldırma çabası içine girişen Milletvekili Yıldırım Ulupınar, 21 yönetim kurulu üyesinin istifasını bayram sonrası genel merkeze götürdü. Konak Yönetimi'nden daha önce Ulupınar'a destek veren 6 yöneticinin istifasını cebine koyan Göksel de bu hafta Ankara'da olacak. Sorun hafta içinde Genel İdare Kurulu'nda ele alınacak.

KONGRE döneminde Ulupınar'a teslim olan ve bunun faturasını ağır ödeyen Göksel ise istifaları bir şans olarak yorumluyor. Bu isimlerin yerine partiyi daha iyi temsil edebileceğini söylediği 40 kişilik alternatif listesiyle, Ulupınar'ın girişimi Ankara'da çarpışacak. GİK üyelerini kim ne kadar etkileyebilir bilemiyorum. Ancak, İzmir için alınacak kararın önemi büyük. Eğer bir hata yapılırsa, bu olumsuzluk diğer illere çok çabuk yansıyor. Bunun örneği daha önce CHP'de yaşandı. DYP'de Ulupınar'ın örgüte hakim olma istemi de oldukça tartışmalı bir durum.

BU hastalık, DSP dışındaki siyasi partilerde sürüyor. Milletvekili seçildikten sonra Ankara'da oturup proje beklediğimiz, kenti, ülkesi için birikimini kullanacak temsilcilerimiz, örgütteki kısır çekişmelere giriyor.

ÖRNEĞİN, ANAP'ta yeniden yapılanma çalışmalarında bu sıkıntı had safhada yaşandı. İl ve ilçe yönetim kurulu üyelikleri milletvekillerin tavsiyesiyle ulufe gibi dağıtıldı. Yönetim kurulu üyelerinin yetenekleri, partiye katkılarının kriter olması gerekirken, ‘‘Kim kime yakın'' düşüncesi esas alındı.

Şenışık’ın yanılgısı

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi'nin yeni bürokratları bir yılını doldurmasına az kalan Başkan Ahmet Piriştina'nın başarılı olması için çabalarken, diğer yandan da işi öğreniyor.

SON encümene başkanlık eden Gürkan Şenışık, reklam panolarının ihalesinin ertelendiğini açıkladı. Şartname alan bir firma ‘‘Panoların yerleri belli değil. Paftaları yok'' deyince haklı bulundu ve ihale yapılamadı.

BU durumda yasaya göre ihalenin iptal edilmesi gerekirken, Şenışık ‘‘Erteledik'' diye açıklama yaptı. Bu açıklama, deneyimli bir başka bürokrat tarafından farkedildi ve kısa sürede düzeltildi.

Yılmaz örgüt için gelecek

ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, Konak ve Buca yönetim kurulu listelerinin 1 Nisan'a kadar gönderilmesini istedi. Vestel'in açılışına gelen Yılmaz, İzmir'deki yeniden yapılanmanın tamamlanmasının ardından kalabalık bir ekiple geleceğini söyledi. 20 Nisan sonrasında İzmir'e geleceğini belirten Yılmaz yapılanma çalışmalarından pek şikayetçi görünmedi.

BU arada Konak için küm milletvekilleri isim önerdi. Buna Mesut Yılmaz ile Teşkilat Başkanı'nın vereceği isimler de eklendiğinde 15 kişilik listede neredeyse Başkan Bilal Doğan'ın istediği hiçbir üye yeralmayacak.

CHP İzmir’de sus talimatı

CHP İzmir İl Yönetimi yerel seçimlerden sonra partinin itici gücü olması gereken belediye ve il genel meclis üyelerinden çektiği kadar kimseden çekmiyor.

KONAK Belediye Meclisi'nde anlamsız tartışmaları başlatan konuşmalar yapan üyelerini soruşturan parti, bu kez de Büyükşehir Meclisi'nde Ahmet Kaya'nın inanılmaz biçimde yanlış yorumlanan sözleriyle sarsıldı.

SOKAK köpeklerinin itlafı konusunda daha önce görev yaptığı komisyonda cins köpeklerin korunup, diğerlerinin itlaf edildiği ‘‘İngiltere örneğinin'' konuşulduğunu söyleyen Kaya, bu daha sonra gazetelerde kendi görüşüymüş gibi çıkınca deliye döndü. Ama ok yaydan çıkmıştı bir kere. Soluğu İl Başkanı Selçuk Ayhan'ın yanında aldı, orada haberi yapan gazeteciyle görüştü.

BU olayın hemen sonrasında ise Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Yücel Özen, tüm meclis üyelerini toplayıp, ‘‘Başına buyruk konuşma yapmamamaları'' konusunda uyardı. Bundan sonra CHP adına Grup Başkanvekili Ali Karabay'ın görüşleri kamuoyuna açıklaması karara bağlandı.

TOPLANTININ diğer gündem maddesi ise Büyükşehir Belediyesi'ndeki DSP'li meclis üyelerinin tavrıydı. Özen, CHP'li üyelerin tepki gösterip komisyon üyeliklerinden çekilmesiyle DSP'lilerin sürekli kendilerini tuzağa düşürmeye uğraştığını söyledi.

AHMET Kaya'nın köpek itlafıyla ilgili haberinin gazetede çıkmasıyla olaya tepki gösteren DSP'li meclis üyelerini ‘‘Hayvanlar kadar insanı sevmeye'' çağıran Özen, İZSU'dan atılan 118 sayaç okuma işçisinin açlık greviyle ilgilenilmediğini belirtti. DSP'li üyelerin, nükleer santlalların kurulma kararındaki suskunluğunun da 18 Nisan'daki değerlendirmede gündeme getirileceğini söyledi. Bu konuşma, sus talimatıyla morali bozulan meclis üyelerini biraz olsun rahatlattı.

Golü kim atacak?

GEÇMİŞTE büyük başarılara imza atan Urlaspor bu hafta kongreye gidiyor. Ancak sporla siyasetin içiçe girmesi ise kafaları karıştırıyor. İlçedeki MHP'liler duyumlara göre Urlaspor yönetimini almak istiyor. Hatta bunun için geçtiğimiz günlerde Beşiktaş Klübü başkan adayları arasında ismi geçen MHP İstanbul Milletvekili Mehmet Gül'ü bile aradıkları biliniyor. MHP İl Başkanı Yusuf Mamalı da yoğun işleri arasında gelen bu talep nedeniyle birkaç kez Urla'ya gidip kulis yapmak zorunda kaldı. 300'e yakın kongre üyesi bulunan Urlaspor'un MHP'nin güdümüne gireceği endişesi geçmişte klübe büyük destek veren CHP'lileri de telaşlandırdı. CHP'liler Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu'na çıkıp yardım istedi, kongrede Urlaspor'un adının Urla Belediyespor olarak değiştirilmesini önerdi. Bu öneri kabul gördü. Bakalım bu hafta yapılacak kongrede CHP ile MHP'lilerin maçı kaç kaç bitecek. Spora siyasetin karışması kabul edilecek birşey değil ama biz yine de maçın centilmence geçmesini diliyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!