Piriştina anısına konserde çaldılar

Güncelleme Tarihi:

Piriştina anısına konserde çaldılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2009 00:00

23’üncü Uluslararası İzmir Festivali’nin Ahmet Piriştina anısına ithaf edilen konserinde kendi alanlarında dünyanın en iyisi olan Yuri Bashmet, Shlomo Mintz ve Moskova Solistleri uzun yıllar unutulmayacak güzellikte bir konser verdi.

Haberin Devamı

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ni (AASSM) dolduran sanatseverlerin dakikalarca ayakta alkışladığı konser Festival tarihine geçti.

İthaf ettiler

Konseri Ahmet Piriştina’nın eşi Mine Piriştina, Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Sırrı Aydoğan ve eşi, İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper ve yönetim kurulu üyeleri izledi.
İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı, 2004 yılından bu yana Uluslararası İzmir Festivali’nin bir konserini merhum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina anısına ithaf ediyor.

Keman ekolü

Bu yıl adına onlarca beste yapılan, 20. yüzyılın en büyük müzik adamlarından biri kabul edilen, viyolayı solist çalgılar arasına sokan Yuri Bashmet, 1992’de Moskova Konservatuarı’nın en gözde mezunları arasından seçtiği Moskova Solistleri ve çağımızın keman ekollerinden biri kabul edilen Sholomo Mintz bu amaçla bir araya geldi.

Uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek konserin ilk bölümünde “Yıldızlar Topluluğu” olarak nitelenen Moskova Solistleri eşliğinde Shlomo Mintz ve Yuri Bashmet Mozart’ın “Keman ve alto için Senfoni Konçertan”tını seslendirdi. Konserin ikinci bölümünde Şef ve Solist yuri Bashmet ve Moskova Solistleri Paganini’nin “La Minör Konçertino”sunu seslendirdi.

Çok sevilen eserler

 Konserin son eseri Çaykovski’nin “Yaylılar için do Majör Serenad”ı oldu. AASSM’yi dolduran sanatseverlerin dakikalarca ayakta alkışladığı Topluluk, Albinoni’nin “Adagio”su ile teşekkür etti. Bu çok sevilen eserin kusursuz icrasından sonra salonda yer yerinden oynadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!