Pekdaş’ın iki yılına AK Parti’den eleştiri

Güncelleme Tarihi:

Pekdaş’ın iki yılına AK Parti’den eleştiri
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 14:41

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın iki yılda hiçbir icraata imza atmadığını önesürdü. Güzelyalı’nın, Göztepe’nin sokakları delik, deşik olduğunu belirten Yıldırım tartışma yaratacak bir benzetme yaparak "Hendek siyaseti Konak’a da sıçramış. Evinize ulaşacak sokak kalmadı. HDP gibi eş başkanlık yok ama ruh ikizliği var. HDP’li belediyeler ile Konak Belediyesi’nin düşünce kardeşliği, ideoloji kardeşliği var. Batı’nın HDP’si CHP’dir. İzmir’e yazık oluyor" dedi.

Haberin Devamı

Ak Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım ve Konak Belediye Meclisi Ak Parti Grubu basın toplantısı düzenledi. İlçe Başkanı Yıldırım, toplantıda yaptığı açıklamada Konak Belediyesi’nin iki yılda hiç icraatı olmadığını önesürdü. Pekdaş’ın asker ailelerine yapılan yardımları kaldırmak, Kobani olaylarına destek vermek, ilçesindeki Altınordu ve Göztepe Klüpleri’nin taraftarlarına destek yerine yerine Beşiktaş’ın Çarşı Grubu’nun kitap tanımıtını yapmak ve üyelerini ağırlamak, tartışmalı sanatçıların katıldığı konserler düzenlemek gibi faaliyetlerde bulunduğunu belirten Yıldırım "Her yıl olduğu gibi bir de okulların boya badanısı yaptılar. İzmir’in kalbi Konak buna mı layık? Sergi ve konserlerle mi zaman geçirelim?" dedi.

Konak ilçesinin imar, sağlıklık konut gibi sorunları olduğunu, 170 bin konuttan yüzde 65’nin sağlıksız olduğunu belirten Yıldırım, riskli binalar için Konak Belediyesi’nin hiçbir çalışması olmadığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi de eleştiren Yıldırım, ilçede kentsel dönüşüm kapsamındaki Ballıkuyu ve Ege Mahallesi’nde dönüşümün nasıl yapılacağına yönelik proje olmadığını belirtti. Kemeraltı’nın kaderine terkedildiğini önesüren Yıldırım, "113 mahallenin 12 tanesinde pazaryeri mevcut. Bunların sadece 2 tanesi modern pazaryeri var. Kalan pazaryerleri sokak aralarında kuruluyor. Bu Konak’ın ayıbıdır" dedi.

Haberin Devamı

Ankara’daki bombalı saldırı sonrası Konak Belediyesi’nin kentte üzerinde "Kaç canımız kaldı" yazılı afişler astığını belirten Yıldırım, afişleri içeriğinde ve Başkan Pekdaş’ın söylemlerinde terör örgütüne ve teröre yönelik bir eleştirisini duymadıklarını söyledi. Yıldırım "Konak Belediye Başkanı patlama sonrası yaptığı açıklamada cumhurbaşkanımızı ve hükümetimizi eleştiriyor. Aynı anda Kandil’den de benzer şekilde Cumhurbaşkanımız ve hükümetimize karşı açıklama yapılıyor. Sema Hanım’a çağrıda bulunuyoruz. Terörün yanında olma, devletinin yanında ol. Bu yaptığın terör örgütlerinin istediğini yapmaktır. Siz bölücü terör örgütünün psikolojik harp dairesi gibi çalışamazsınız.! Siz Konak’a hizmet etmek için seçildiniz. Terör örgütleriyle aranıza mesafe koyunuz. KCK’lıların geçmişte avukatlığını yapmış olabilirsiniz. O günlerinizi eleştirmiyoruz. Onun kararını milletimiz verir. Ama bugün üzerinizde cübbeniz yok. Belediye başkanlığı yapıyorsunuz. Konak Belediye Başkanlığı koltuğunda terörün avukatlığını yapmaya soyunursanız karşınızda bizi bulursunuz" dedi.

Haberin Devamı

Ak Parti Konak İlçe Başkanı Yıldırım, Bakan Pekdaş’ın sürekil bütçeden tert yandığını, işçi fazlalığından sözettiğini söyledi. Pekdaş’ın eşinin memleketi Hekimhan’a Kadın Sığınma Evi yaptırdığına dikkat çeken Yıldırım, "Asker ailelerine ödenen cüzi miktarda maaşı kesiyorsunuz. Ramazan ayında verilen yardım paketlerini kaldırıyorsunuz. Eşinizim memleketine kadın sığınma evi yapıyorsunuz. Kimin parasıyla, hangi bütçeyle yapıyorsunuz? Hekimhan’a var, Konak’a yok. Belediyenin en çok gider masrafı olarak temsil ağırlama giderleri var. Ne çok misafiriniz var? Kimleri ağırlıyorsunuz?" dedi.

Pekdaş’ın Beşiktaş’ın ünlü taraftar grubu Çarşı’nın kitap tanıtımına destek vermesine tepki gösteren Yıldırım Göztepe taraftar grubunun belgesel gösterimine katılmadığı için ise sert sözlerle eleştirdi. Yıldırım "Kendi ilçesi sınırları içindeki programa icabet etmemiştir. Göztepe kulübüyle bir sorunu mu var? Varsa biz de bilmek isteriz. Çarşı’yı el üstünde tutacaksınız, kendi ilçenizin takımlarına şaşı bakacaksınız. Neden? Çünkü Çarşı grubuyla ideolojik bağlantınız var. Sonra bölücülerle berabersiniz dediğimizde de üzüleceksiniz, eleştireceksiniz. Buna hakkınız yok" dedi.

Haberin Devamı

Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda devam eden projelerini eleştirdi. Kısa süre önce sahilde yürüyüş ve bisikletyolları yapıldığını ancak şimdi yapboz belediyeciğilinin örneklerini gördüklerini dile getiren Yıldırım "Tramvay projesi dün belli değil miydi de bugün yaptığınızı yıkıyorsunuz. Deniz ile İzmirli arasına bariyer koyuyorsunuz. Sahil Çin seddi gibi oldu. Sahil kenarında insanların çekirdek çitleleme kültürü bugün itibarıyla ortadan kalktı" dedi.

Yıldırım, yollarda çeşitli nedenlerle meydana gelen çukurlarla ilgili eleştiriyi ise ilginç bir örnekle eleştirdi. Güzelyalı’nın, Göztepe’nin sokakları delik, deşik olduğunu belirten Yıldırım, "Araçlarınızı park edeceğiniz otoparklar kalmadığı gibi evinize ulaşacağınız caddeler ve sokaklar da kalmadı. Hendek siyaseti Konak’a da sıçramış. HDP gibi eş başkanlık yok ama ruh ikizliği var. Düşünce de eşler. HDP’li belediyeler ile Konak Belediyesi’nin düşünce kardeşliği, ideoloji kardeşliği var. Batı’nın HDP’si CHP’dir. İzmir’e yazık oluyor" dedi.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!