Patronlardan tavsiyeler

Güncelleme Tarihi:

Patronlardan tavsiyeler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2014 01:45

Gediz Üniversitesi’nin başarılı isimlerle öğrencileri biraraya getiren Kariyer Günleri’ne katılan girişimciler deneyimlerini paylaştı.

Haberin Devamı

GEDİZ Üniversitesi 3’üncü Kariyer Günleri, başarı öyküleriyle hayran bırakan iki özel ismi konuk etti. İş arama ümidiyle gittiği İngiltere’de bulaşıkçılıktan patronluğa yükselen Önder Şahan ve sekreterlikten sanayiciliğe geçen Nurcan Özdemir, deneyimlerini gençlerle paylaştı. İngiltere’de 16 restoranlık zincir kuran, en son da Docklands Akademi’yi açan Şahan, “Bulaşıkçılık, garsonluk ve ütücülük yaptım. 2000 yılında borç harç ‘Tas Restoran’ı kurdum. Türkçe mönüyle, Türk mutfağını türküler eşliğinde sunmaya başladım. Çok beğenildi, Londra’daki en iyi vejetaryen restoran seçildi. Aradan geçen 14 yılda restoran sayımız 16’ya yükseldi. Şu an ayda 100 bin kişiyi ağırlıyoruz, uzaklarda ülkemizi temsil edip tanıtıyoruz. Müşterilerimiz arasında İngiltere siyasetinin önemli isimleri de var. Yıllık 20 milyon sterlin ciroya ulaştık, 400 Türk’e istihdam sağlıyoruz” dedi. Hizmet sektörünün ardından Docklands Akademi adındaki üniversiteyle eğitim faaliyetine başlayan Şahan, “Kalifiye eleman sıkıntısı çekince akademimizi hayata geçirdik. Şimdiki hedefim bir otel açmak. Ayrıca tüm Avrupa’ya ihracat gerçekleştireceğimiz meze üretim tesisi kurmayı da planlıyorum” dedi. Şahan gençlere de kendilerini tanımalarını, mücadeleci ve sabırlı olmalarını, heyecanlarını asla yitirmemelerini tavsiye etti.

Haberin Devamı

Ders de veriyor

Sıradışı başarı hikayesinin diğer kahramanı Nurcan Özdemir, Gediz Üniversitesi Girişimcilik ve İnovasyon Yükseklisans Programı öğrencilerine de ders veriyor. Havalandırma ve yalıtım işi yapan küçük bir dükkanda sekreterlik yaparken izolasyon işini öğrenen, 2007’de EPSA Yalıtım Şirketi’ni kurarak üretime başlayan Özdemir, “Yapı kimyasalları ve yalıtım alanında faaliyet gösteriyoruz” dedi. 2012 yılında Garanti Bankası, KAGİDER ve Ekonomist Dergisi tarafından ‘Yılın Kadın Girişimcisi’ seçilen Nurcan Özdemir, “Hiçbir başarı kolay elde edilmiyor, çalışıp yorulmak gerekiyor. Hedefim 2017’ye kadar marka değerimizi artırmak, sonrasında da tüm dünyaya açılmak. Gençlerimize yılmadan, bıkmadan çalışmalarını, mücadeleyi asla bırakmamalarını tavsiye ediyorum. İmkansız olmadığını bilmek, başarı yolundaki en önemli adım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!