Paket olumlu eksikler var

Güncelleme Tarihi:

Paket olumlu eksikler var
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2010 21:33

Haberin Devamı

tbmm’ye sevkedilen “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” iş dünyasında olumlu karşılandı. Yasayı dünyanın yaşadığı en büyük ekonomik krizin etkilerini azaltma konusunda, “dengeli bir vergi barışı” olarak gördüklerini söyleyen işadamları, bazı eksiklerin de giderilmesini istedi.

VADE UZAMALI

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, iki yıla yakın süredir başta birikmiş vergi, sosyal güvenlik primi gibi alacaklar olmak üzere iş dünyasının kamuya olan borçlarının yeniden yapılandırılmasının iş dünyası için çok olumlu bir adım olduğunu söyledi. Demirtaş, “Ancak 18 veya maksimum 36 aylık vade yerine, daha önce spor kulüplerine, belediyelere olduğu gibi 120 aylık taksitlendirme yapılması borçların tasfiyesi ve ödenmesi için büyük kolaylık sağlayacaktır. Üyelerimiz de daha uzun vade istiyor. Bu yapılırsa kanun daha da anlam kazanır” dedi.

ESNAF OLMALI

Haberin Devamı

izmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, olumlu karşıladıkları tasarının bazı düzenlemeler eklenerek bir an önce yasalaşmasını istedi. Kamu alacaklarının tahsilinin devletin sağlıklı işleyişi açısından önemli olduğunu kaydeden Mutlu, “Tasarının kapsamına esnaf odaları da dahil edilmeli. Geri ödemeler 48-60-72 aya kadar vadelere yayılmalı, kredi kartı borçları da yapılandırılmalı, zamanında vergisini ödeyenler için ödül mekanizmaları düşünülmeli” diye konuştu.

Yılbaşına özel Storks tasarımı

DÜNYA takı modasının öncü markalarından Storks Mücevherat, yeni yıl için hazırladığı zarif tasarımları ile yılbaşında hediye alternatifi arayışında olanlara çok özel bir seçenek sunuyor. 18 ayar, yeşil beyaz altın olarak üretilen, pırlanta ve yakut taşlarla bezeli, üzüm salkımı şeklindeki küpe, yüzük, bileklik ve kolyeden oluşan set, bu yıl şık ve farklı mücevher severlerin adresi olacak. Yetkililer, özellikle yılbaşı atmosferine uyan renkteki tasarımıyla gösterişli bir gece geçirmek isteyenleri beklediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Goose Express ile Hintli DTDC anlaştı

KURYE ekpress olarak izmir’den dünyanın her yanına çıkış yapabilen Goose Express, yurtdışı ve yurtiçi ağlarını genişletiyor. Goose Express, hindistan’ın en büyük kargo şirketi DTDC ile acentelik anlaşması imzaladı. Goose Express’in Atatürk Organize Bölgesi’nde bulunan merkez ofinde bir araya gelen Hindistanin en büyük kargo ve kurye sirketi DTDC nin CEO’su Subhasish Chakraborty ile Goose Express Genel Müdürü Burak Kanat, attıkları imza ile işbirliklerini resmileştirdi. Yönetim kurulu üyeleri Ahu Salgar Kanat ve Ebru Salgar’ın da yer aldığı törende, hindistan’dan sonra hedeflerinin Amerika, İngiltere, Dubai ve Afrika’daki acentelikler olduğunu söyleyen Burak Kanat, “En kısa sürede hedefi yakalayacağız” dedi.

300 kilo kivi

Haberin Devamı

? BURHANİYE’nin Bahadınlı Köyü’nde çiftçi Mahmut Arsan’ın bahçesindeki tek ağaçtan 300 kilo kivi alındı. dığını söyledi. Kilosunu 2,5 liradan satan Arsan, “Bütün çiftçilere kivi yetiştirmelerini tavsiye ederim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!