Pakdemirli tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Pakdemirli tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2016 01:34

FETÖ’nün darbe girişimine yönelik Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca sürdürülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında eski Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Özkaya ve Fakülte Sekteri Beytullah Taş’ın da bulunduğu 25 kişi  emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Pakdemirli, Prof. Dr. Özkaya, Taş, Yrd. Doç. Mehmet Günay, Doç. Dr. Ersel Obuz, Yrd. Doç. Ömer Faruk Noyan, Doç. Dr. Rıza Bağcı, Yrd. Doç. Salahaddin Akça, Yrd. Doç. Tarık Uluçay, Doç. Dr. Mehmet Bilgehan Yüksel, Yrd. Doç. Gökmen Bilgili, Prof. Dr. Mustafa Ökmen, Doç. Dr. Harun Çoban, Şube Müdürü Yunus Uygun, Doç. Dr. Mehmet Göral, Mehmet Uzkut, Mustafa Yıldırım ve Salim Şahin tutuklandı. 

 

7 KİŞİ ADLİ KONTROLLE SERBEST
Mahkeme heyeti, 18 şüphelinin Türkiye Cumhuriyeti ve TBMM’yi ortadan kaldırmaya ve görevini yapmaya engellemeye teşebbüs etmek, terör örgütü kurmak ve yönetmek, silahlı terör örgütüne üye olmak, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek suçlarından ayrı ayrı tutuklanmalarına karar verdi. Diğer şüpheliler Genel Sekreter Hayati T., Doç. Dr. Muhiddin B., Yrd. Doç. Murat Ö., Salih C., Ali A., Yalçın G. ve Doç. Dr. Zafer A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haberin Devamı


ESKİ VEKİL BALKIZ DA GÖZALTINDA
Bu arada, başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan avukatlar arasında Manisa eski Baro Başkanı ve eski MHP milletvekili Zeynel Balkız’ın da bulunduğu öğrenildi. Hakkında gözaltı kararı bulunan Ali Bilgiç’in de yakalanmasıyla gözaltına alınan avukat sayısının 12’ye çıktığı belirtildi. Gözaltına alınan diğer avukatların ise Hasan Gürhan Onat, Ali Özcel, Mehmet Güler, Menderes Hırçıner, Serhan Çelik, Berker Mutaf, Süleyman Esin, Haluk Bedel, Ertan Ergün ve Sadettin Yılmaz olduğu belirtildi. Balkız, Hırçıner ile Onat’ın daha önce mal varlıklarına el konulmuştu. Onat ile Hırçıner, FETÖ soruşturması kapsamında geçen yıl yine gözaltına alınmış, sonra serbest bırakılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!