Özsüt’ü yeni sürprizi Fırıncala

Güncelleme Tarihi:

Özsüt’ü yeni sürprizi Fırıncala
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2014 01:16

Geleneksel ve çağdaş unlu ürünlerin sunulduğu Fırıncala markası, Alsancak’ta lezzet tutkunlarıyla buluştu.

Haberin Devamı

LEZZET öyküsü 1938’de Kemeraltı’nda küçük bir dükkanda başlayan Özsüt markasının bağlı olduğu STP Gıda, yeni bir konsepte daha imza atı. Firma, ağırlıklı unlu ürünlerin yer aldığı yeni mağazası Fırıncala’yı Alsancak’ta açtı. Fırıncala’da, ekmekten kurabiyeye, lazanyadan kruvasana kadar yaklaşık 150 ürün yer alıyor.
Özsüt Genel Müdürü Yıldırım Çullu, gıda alanında dünyada yeni trendler olduğunu dile getirerek, “Bunlardan biri de unlu mamuller. Biz de burada yerimizi almak için Fırıncala markasını oluşturduk. Müşterilerimizin kendilerini evlerinde hissedebileceği ortam oluşturmayı hedefledik. Tesislerimizde üretilen geleneksel ve çağdaş unlu mamullerimizin lezzetini keyifli bir mağaza konseptiyle tüketicilerimize ulaştırmaya başladık. Fırıncala’yı yerli ve yabancı markalarla rekabet edebilecek konuma getirmek için yeni bir işletim sistemi oluşturduk” dedi.
Özsüt markasının pasta, tatlı ve dondurmayla özleştiğini anlatan m Çullu, bu nedenle unlu mamuller alanında farklı bir markayla piyasada yer aldıklarını belirterek, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Özsüt’ü yeni sürprizi Fırıncala

Algı karmaşasına son

“Daha önceki yıllarda Özsüt Fırın, Özsüt Atölye gibi mağazalarımız vardı. Ama burada pastacı ve tatlıcı olarak bir ünümüz oluğu için ‘her şeyi mi yapıyorsunuz’ denebiliyordu. Biz Türkiye’nin pastacısı olarak yola çıktık. Dolayısıyla bu algı karmaşasını kaldırmak adına Özsüt’ü ayrı bir yapı olarak yoluna devam etmesi kararlaştırıldı. Bazı mağazalarımızda fırın ya da yemek menüsü var. Bundan sonra unlu mamullerdeki markamız Fırıncala.”

İlk mağaza Alsancak’ta

Alsancak’ta pilot mağaza açtıklarını belirten Çullu, “Buradan alacağımız geri dönüşümlere göre yeni mağazalara şekil vereceğiz. Birkaç ay içinde Fırıncala markasının yol haritasını çizeceğiz. Şu anda 150’ye yakın ürünümüz var. Bunlara yakın zamanda 50 tane daha eklenecek. İhtiyaçlara göre ürün çeşidimiz şekillenecek. Çok farklı ekmek çeşitlerimiz, tuzlu ve tatlı çeşitlerimiz, hafif atıştırmalıklar, zengin çeşitli sandviçler, börekler ve muffinler, kahve, çay ve soğuk içecekler eşliğinde servis ediliyor” dedi.
Bütün üretimi tek noktadan yaptıklarını anlatan Yıldırım Çullu, Fırıncala’nın ürünlerinin de Kemalpaşa’daki tesislerinde hazırlandığını, mağazadaki fırında pişirildiğini aktardı. Firma olarak ayda 350 bin kilometre yol yaptıklarını belirten Çullu, “Üretim tek noktadan. Bu ciddi bir maliyet ama standardı korumak adına bu şart” diye konuştu.

Haberin Devamı

Özsüt’ü yeni sürprizi Fırıncala

HEDEF 200 NOKTA
STP Gıda’da Özsüt markasının yanında Doidici, Tatlı Mola’nın yer aldığını, bunlara en son Fırıncala’nın da eklendiğini hatırlatan Çullu, şunları söyledi:
“Özsüt, amiral gemisi. Burada pasta, tatlı, kafe ve dondurma ağırlıklı yolumuza devam ediyoruz. 182 mağazamız var.Y ıl sonuna kadar 200’e çıkaracağız. Dodici ise yemek konusunda çok iyi bir marka. Folkart Towers’ta yakında açılıyoruz. Böylece mağaza sayımız orada 5’e yükselecek. Burada daha kontrollü büyüyoruz. Lokasyon çok önemli. Tatlı Mola ise market rafından yer aldığımız markamız. Şu anda Migros’tayız. Fırıncala ise unlu mamullerde yoluna devam edecek. İlerleyen yıllarda belki ilçelere yönelik markalar yaratabiliriz. Bazı bölgelere ağır gelebiliyoruz. Hem yatırımcı hem de tüketici için pahalı olabiliyoruz. Bu nedenle yeni bir marka daha olabilir.”

Haberin Devamı

Özsüt’ü yeni sürprizi Fırıncala

AZERBAYCAN PEK YAKINDA
Yurt dışındaki yapılanmayla ilgili de bilgi veren Yıldırım Çullu, şöyle dedi:
“İlk mağazamızı bu hafta içinde Azerbaycan’da açıyoruz. Burada mastır franchise verdik. İlkinin ardından iki mağaza daha açılacak. Ürünlerimizi buradan gidiyor ama ilerde sütlü tatlılar konusunda orada bir üretim düşünebiliriz. Kuzey Irak’ta görüşmelerimiz sürüyor. Körfez bölgesini çok önemsiyoruz. Burada tek bir noktaya bayilik vererek büyümeyi düşünüyoruz. Suudi Arabistan’dan Katar’a önemli bir yerde olacağız. Daha sonra ise Avrupa gündemimizde.”

Özsüt’ü yeni sürprizi Fırıncala

Haberin Devamı


ÖZSÜT AKADEMİ GELİYOR
Pastadan pizzaya, ekmek yapımından deniz ürünlerine kadar birbirinden farklı kursların gerçekleştirileceği Özsüt Akademi’nin ilkini Ankara Çukurambar’da açacaklarını belirten Yıldırım Çullu, “İkincisi ise İstanbul Koşuyolu. İzmir’de çalışmalarımız sürüyor. Burası bir aktivite merkezi olacak. Ekmek, pasta, yemek yapacağız. Hem kendi ustalarımızı, hem de sektörün en iyi isimleri bu akademilerde yer alacak” ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!