Özlenen barış Seferihisar'a gelecek

Güncelleme Tarihi:

Özlenen barış Seferihisara gelecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2012 00:00

Seferihisar Belediyesi, farklı kültürlerin birbirini tanıması amacıyla 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde başlayacak etkinlikler düzenleyecek.

Seferihisar Belediyesi, farklı kültürlerin birbirini tanıması amacıyla bu yıl üçüncü kez buluşma düzenleyecek. 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde başlayıp 6 Eylül'e kadar sürecek etkinlikte Ahıska Türkleri mantı, kete, gözleme Afyonlular kaymak, lokum, sucuk, Tokatlılar sarma, Karadenizliler kavurma, laz böreği, Yozgatlılar arabaşı yapacak. Çocuklar ve gençler farklı yöresel müziklerde birlikte halay çekecek. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Farklılığımız ayrılık değil zenginleşme nedeni. Türkiye'nin barışa çok ihtiyacı var” dedi.
Seferihisar Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile bu yıl 3. Seferihisar Kültür Buluşmaları'nı yapacak. Etkinliğin tanıtım toplantısını Hilton Oteli'nde konuklarına kete, laz böreği, Afyon lokumu, Ahıska gözlemesi ikram ederek yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, 1- 6 Eylül'de Seferihisar Kapalı Pazaryeri'nde yapılacak buluşma ile farklı kültürlere sahip insanların birbirini tanımalarını ve kaynaşmalarını hedeflediklerini belirterek, “Barış temasıyla biraraya geldik. Farklılığımız ayrılık değil zenginleşme nedeni. Türkiye'nin barışa çok ihtiyacı var” dedi.
Toplantıya Afyonkarahisarlılar Derneği Başkanı Tekin Bucak, Ahıska Türkleri Derneği Başkanı Cahit Sıcakyüz, Doğu ve Güneydoğu Anadolulular Birliği Başkanı Orhan Yüce, Karadenizliler Derneği Başkanı Mustafa Ulu, Tokatlılar Derneği Başkanı İsmail Bazan, Yozgatlılar Derneği Başkanı İsmail Öksüz'ün yanısıra yöresel kıyafetleri içinde çocuklar katıldı. Seferihisar Buluşmaları'nda, yöresel yemekler hazırlanacak, folklar gösterileri yapılacak, yerel sanatçılar konser verecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!