Otopark yok tur da yok

Güncelleme Tarihi:

Otopark yok tur da yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2013 10:10

İZMİR Turist Rehberleri Odası Başkanı Ninat Nebil Altınel, zengin Osmanlı mimarisine sahip Manisa'ya otopark sorunu nedeniyle yerli ve yabancı turistlere yönelik turlar düzenlenemediğini söyledi.

Haberin Devamı


İzmir Turist Rehberleri Odası Başkanı Nihat Nebi Altınel ile odaya üye 20 rehber Manisa'nın turistlik gezi düzenlenebilecek yerlerini tespit etmek için çalışma başlattı. Manisa'yı ziyaret eden İzmirli rehberlere Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse eşlik etti. Sultan Camisi'nden, Muradiye Camisi'ne, 22 Sultanlar Türbesi'nden Ağlayan Kaya'ya (Niobe) kadar bir çok tarihi mekanı gezen konuk rehberler tarihi Yeni Han'da uzun süre incelemelerde bulundu.
Manisa'nın tarihi eserler bakımından zengin bir il olmasına karşın yerli ve yabancı turistlerden fazla rağbet göremediğine dikkati çeken İzmir Turist Rehberleri Odası Başkanı Nihat Nebi Altınel, bunun en büyük sebebinin otopark sorunu olduğunu söyledi Manisa'ya turlar düzenlenebilmesi için öncelikle otopark sorununun çözülmesi gerektiğini vurgulayan Altınel, “Eğer bu sıkıntı bugüne kadar gidirilmiş olsaydı, Manisa Türkiye?nin en önemli turizm merkezlerinden bir haline gelebilirdi. Manisa, Osmanlı mimarisine sahip eserler açısından önemli yerlerden biri. Ancak otopark olmazsa, turizmde gelişmede olmaz” diye konuştu.
Manisa, İl Kültür ve Turizm Müdürü Karaköse ise, yerel yönetimin otopark sorununa çözüm bulunması için çeşitli çalışmaların olduğunu dile getirip, “Şu an bir otoparkın yapım çalışmalarına başlandı. İkinci otoparkın ise yapımına başlanacak diye duyduk. Yerli ve yabancı turistlere çeşitli turlar düzenleyen firmaları Manisa'ya çekebilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak öncelikli olarak önümüze otopark sorunu çıkarıyorlar. Bununda en kısa sürede giderileceğine inanıyorum” diye konuştu.
Konuk rehberler, tarihi yerlere yaptıkları gezi ve incelemelerin ardından Manisa'dan ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!