Otomotiv devlerine Ege’den yedek ürün

Güncelleme Tarihi:

Otomotiv devlerine Ege’den yedek ürün
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2009 00:00

Volkswagen, BMW, Jaguar, Fiat, Mercedes, Audi, Peugeot, Renault firmalarına kalıp ve parça üreten Sarıgözoğlu, Dünya Kalıp Üreticileri Birliği’ni ağırladı.

Haberin Devamı

DÜNYA Kalıp Üreticileri Birliği (ISTMA) üyeleri, 1957 yılından bu yana ünlü markalara otomobil yedek parçası üreten Sarıgözoğlu A.Ş.’nin Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesislerini inceledi, teknolojiye hayran kaldıklarını dile getirdi.  7- 10 Mayıs tarihleri arasında Bursa’da gerçekleştirilen 41. Kalıp Avrasya Toplantısı’na katılan ISTMA üyesi 30 sanayici, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sarıgözoğlu ile fikir alışverişi yaptı. Sarıgözoğlu, Türkiye kalıpçılık endüstrisinin, kalite ve teknoloji açısından Avrupalı firmalarla boy ölçüşecek düzeye ulaşmasını amaçladıklarını söyledi.

Sıkıntıyı aşacağız

“Türkiye kalıpçılık endüstrisini özellikle Avrupa ülkeleri için bir cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz” diyen Sarıgözoğlu şunları söyledi: “ISTMA ile iyi ilişkiler kurup yoğun tanıtım faaliyetleri gerçekleştirerek bu kriz ortamında kalıp tedariği konusunda yaşanan sıkıntıyı aşacağız. Volkswagen, BMW, Jaguar, Fiat, Mercedes-Daimler, Audi, Peugeot, Renault firmalarına kalıp ve parça üreten grubumuzu iyi bir şekilde tanıttığımızı düşünüyoruz.” Sarıgözoğlu’nca üretilen kalıpların ve preslenmiş metal parçaların dünyanın önde gelen otomotiv firmalarınca tercih edilmesinin, ülkemizin sektörde geldiği nokta açısından çok önemli olduğunu anlattı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!