Otomobil alacaklar elini çabuk tutsun

Güncelleme Tarihi:

Otomobil alacaklar elini çabuk tutsun
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2013 00:00

Döviz kurundaki artışın otomotive de yansıyacağını söyleyen sektör temsilcileri, araç alacakları hızlı hareket etmeleri için uyardı.

Haberin Devamı

SON günlerde döviz kurunda yaşanan hareketlilikle birlikte, gözler otomotiv sektörüne çevrildi. Sektör temsilcileri, bu artışın devam etmesi halinde otomotiv fiyatlarının da yükselebileceği sinyalini verdi. Araç alacakların, elini çabuk tutması gerektiği uyarısını yaptı. Çinli Geely’nin Türkiye Distribütörü Anadolu Araçları’nın Genel Müdürü Serdar Güray, Marka Müdürü Talat Yazıcıoğlu ve Pazarlama-İletişim Sorumlusu Volkan Biçer, İzmirli gazetecilerle bir araya geldi. Döviz kurundaki artışın sektöre yansımalarını değerlendiren Güray, “Şu anda bir artış var. Ancak genele baktığımız zaman bir sıkıntı yok gibi. Ama bu artış devam ederse, otomotiv sektörüne de yansıyacak. Dolayısıyla bu dönemde otomotiv almayı düşünenlerin hızlı hareket etmesi, ellerini çabuk tutması gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

İzmir pazarı önemli

İzmir başta olmak üzere Ege pazarına ayrı bir önem verdiklerini ifade eden Güray, kişi başı otomobil satışında İzmir’in Türkiye ortalamasının üzerinde olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye’nin otomotiv satışlarının en fazla yapıldığı 3 büyük kentten biri İzmir. Bizim için önemli bir pazar. İzmir’de yeniliği, farkındalığı arayan bir yapı var. Biz de bu pazarda yeniyiz, bu nedenle ilgi göstereceklerini düşünüyoruz. Genelde 45 yaş üstü ve yüzde 95’i erkek olan bir kitle bizi tercih ediyor. İzmir de bu anlamda zengin bir yer” dedi.

Ege’de servis günleri

İzmir’e Ege’ye verdikleri önemin bir diğer göstergesinin de Türkiye’de ilk kez Ege’de başlattıkları ‘Servis Günleri’ olduğunu aktaran Güray, İzmir, Denizli, Uşak’ı kapsayan etkinliğin müşterilerine özel fırsatlar sunduğunu kaydetti. Güray, “Geely, Türkiye’de Anadolu Araçlar tarafından satışa sunulan Çin’in en büyük özel sektör otomobil markası. Bu kapsamda düzenlediğimiz servis gürlerinde, bünyemizde satışı devam eden Geely Emgrand modelinin yanı sıra, Geely FC, Familia ve Echo modellerinde de ücretsiz check up fırsatı sunuluyor. Yedek parçada yüzde 15, işçilikte ise yüzde 20 indirim sunularak satış sonrasında da müşteri memnuniyeti esas alınıyor. Kampanya önümüzdeki günlerde diğer bölgelerde de devam edecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Otomotiv pazardaki son durumu da değerlendiren Güray, yılın ilk 5 aylık verilerinde bir önceki döneme kıyasla otomobil satışlarında bir artışın yaşandığını, hafif ticari de ise düşüşün olduğunu kaydetti. Güray, “Geçen yıl 800 bin gibi bir araç satışıyla kapanmıştı. Bu yıl da pazarda benzer bir satış olacaktır. Veriler onu gösteriyor. Bizde 2012’yi bin araç satışıyla kapatmıştık. Bu yıl ise hedefimiz bin-bin 500 civarında. Bu sayılar az görünebilir. Bizim hedefimiz şu anda marka bilinirliğini oluşturmak. Özellikle Volvo’nun satın alınmasıyla birlikte 2015 sonrası piyasaya çıkacak yeni araçlarla oluşacak talebi canlı tutmak istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!