Otokent inşaat halinde açıldı

Güncelleme Tarihi:

Otokent inşaat halinde açıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

Konak Belediyesi'nin 29 Şubat'a kadar kent dışına taşınmaları için süre verdiği otomobil galericilerinin Buca Gediz'deki sitesi tamamlanmadan hizmete sokuldu.

KONAK Belediyesi'nin, oto galericilerine kent merkezini terketmeleri için tanıdığı sürenin bitimine 3 gün kala Otokent'in açılışı yapıldı. Elektrik ve telefonu olmayan ve hálá bir kısmının inşaatının devam etmesine rağmen açılış gerçekleştirilirken, törene katılanlar Başkan Erdal İzgi'yi eleştirdi.

3 gün kalmıştı

BELEDİYE tarafından kent merkezindeki galericilerin ruhsatları alanarak 31 Aralık 1999 tarihine kadar süre tanındı. Ancak belediyeyle Oto Galericileri Derneği arasında imzalanan protokol sonucu bu süre 29 Şubat'a uzatıldı.

Şeboy'dan ruhsat

PROTOKOLDE yer alan galericilerin zamanında kent merkezinden taşınmamaları halinde işyerlerinin mühürlenmesi şartı, inşaat halindeki sitenin açılmasına neden oldu. Açılış töreninde Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, ‘‘Altyapısı tam olmamasına rağmen oturma ruhsatı vereceğim'' dedi.

İzgi'ye suçlama

GALERİCİLERE anahtar teslimlerinin yapıldığı törende söz alan sanayiciler, törene katılmayan Erdal İzgi'yi kin gütmekle suçladı. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, ‘‘Sağa sola bez afiş asarak bu sorun çözülmezdi. İzmir'i en az belediyeler kadar sevdiğimizi gösterdik'' dedi.

4 yılda bitti

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Atıl Akkan da, ‘‘Galericiler devletten tek kuruş almadan üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Ancak bu çabasının karşılığını bulamadı. İnşaatı 4 yılda bitirme aşamasına getirdiklerine karşın, elektriği ve telefonu olmayan yerlere taşınmak zorunda bırakılıyorlar'' diye konuştu.

Başkan küsemez

GALERİLERİN kent merkezinde trafiği engellediği gerekçesiyle daha önce Konak Belediyesi'yle bir çok kez ters düşüldüğünü ifade eden Akkan, ‘‘Ancak bugün yanımızda olmalıydı. Küsmeyle belediye başkanlığı yapılmaz'' diye konuştu. Daha sonra galeri sahiplerine anahtar teslimleri yapıldı.

Hizmet sözü

TÖRENE katılan MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, yapılan hizmetin taktire değer olduğunu belirterek, ‘‘Altyapı sorununu en kısa zamanda çözeceğiz. Kendi sektörlerindeki sıkıntıya rağmen, kent merkezinde sıkıntıya yolaçmamak için böyle büyük bir yatırımın altına giren galericileri sahipsiz bırakmak olmaz. Telefon ve elektriğin en kısa zamanda bağlanması için elimden geleni yapacağım'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!