Oto hırsızlarının şifresi çözüldü

Güncelleme Tarihi:

Oto hırsızlarının şifresi çözüldü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2008 00:00

İzmir ve 9 kentten otomobil çalarak sahte belgelerle satan 10 kişi polisin düzenlediği "Kontak-35" adlı operasyonla yakalanarak, adliyeye sevk edildi.

İzmİr Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, istihbari çalışma ve teknik takip doğrultusunda, çoğu "oto hırsızlığı" suçundan sabıkalı bir grubun, çaldıkları otomobilleri sahte belge düzenleyerek satarak haksız kazanç sağladığı bilgisine ulaştı.

24 otomobil ele geçti

Zanlıların, dinlenen telefon görüşmelerinde, otomobiller için şanzıman, it, eşek, pizza, emanet şifrelerini kullandıkları ortaya çıktı. Grup üyelerinin, Antalya, Mersin, Aydın, Ankara’da 1’er, Bursa, Denizli ve Muğla’da 2’şer, Manisa’da 4 ve İzmir’de 12 olmak üzere toplam 26 otomobili, çeşitli yöntemlerle çalıp sattığı belirlendi. "Kontak-35" adı verilen operasyon için düğmeye basan ekipler, İzmir, Denizli ve Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde, önceden belirlediği adreslere eş zamanlı yaptığı baskınlarda, grubun lideri Y.Y. ile S.E., M.K., A.K., K.B., A.G., H.A., T.A., H.B. ve M.G.’yi yakaladı.

Gözaltına alınan zanlıların gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, çalınan 26 otomobilden 24’ü bulunup sahiplerine teslim edildi.

Deneme amacıyla çaldılar

İki otomobilin de aranmasına devam edilirken, ele geçirilen araçlardan birinin parçalanmış olduğu, sadece ön aksamının kaldığı belirlendi. Operasyon kapsamında, ayrıca, zanlılardan, çok sayıda sahte kimlik, kredi kartları, çek yaprakları, plakalar, ehliyetler ve senetler de ele geçirildi. Zanlıların, satın alma bahanesiyle deneme amaçlı bindikleri otomobilleri de çaldıkları belirlendi. Zanlıların, telefonla teknik takip sırasında, polise karşı önlem almak için kendi aralarında şifrelerle anlaştıkları belirlendi. Emniyette işlemleri tamamlanan ve 33 ayrı suça karıştıkları saptanan 10 zanlı, İzmir Adliyesi’ne sevk edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!